Најновије

НЕПРИЈАТЕЉУ СЛОМЉЕНИ ЗУБИ НА ЈУЖНОМ ФРОНТУ: Јермени одбранили стратешки град али прети катастрофа

Jeрменске снаге успеле су да одбране стратешки град Хадрут на југу Нагарно Карабаха. Град је вечерас потпуно под контролом јермена након што су азербејџанске снаге након више покушаја освајања града обуставиле даље нападе.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Након што су окупирале реон Јабраил Азербејџанци су покушали да напредују са јужне стране Нагорно Карабаха али се Хадрут показује као нперемостива препрека.

Упркос споразуму о примирју из Москве Азербејџанска страна наставља офанзиве операције. Министарство одбране Азербејџана објавило је снимак два насеља која су заузели, снимке можете видети ОВДЕ.

Ситуација у у Карабаху је близу хуманитарне катастрофе, изјавио је премијер Јемрније Никол Пашињан.

Пашињан је на састанку са амбасадорима страних држава рекао да је ситуација на јужном фронту напета и да се не поштује примирје.

Он је потврдио да је Азербејџан прекрши договор о прекиду ватре који је постигнут у Москви. Одмах након што је ступило на снагу примирје, Азербејџан је покушао да заузме град Хадрут“.

По његовим речима, у подручју Хадрута су у току борбе, војска Карабаха изводи операцију за неутралисање противничких група.

„У зони карабашког конфликта смо близи хуманитарне катастрофе, ако не и на прагу хуманитарне катастрофе. Једини начин да се спречи та катастрофа је признање права народа Нагорно-Карабаха на самоопредељење и признање независности“, рекао је Пашињан.

Зашто Русија последњи пут пружа руку Немачкој, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда/rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА