Најновије

И Трампове и Бајденове присталице се спремају за грађански рат! Убијен Трампов фан (ВИДЕО)

Како год Американци гласали 3. новембра, чини се да резултат неће одговарати ниједној страни.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Ни Бајденово бирачко тело ни присталице Доналда Трампа неће се сложити с поразом свог изабраника. Изјаве у овом смислу већ су дате са обе стране.

Обраћајући се својим присталицама у Вирџинији, Трамп је још 25. септембра рекао да ће „изгубити изборе само ако они (демократе) буду варају“.

Бајден је још летос запретио да ће Трамп, ако не прихвати пораз, бити „уклоњен из Беле куће свим средствима - укључујући помоћ војске“.

Трампове присталице се на терену мобилишу и формирају наоружане милиције како би парирали активистима Антифе и црначког покрета Black Lives Matter.

Бајденови спонзори формирају небројене „невладине организације“ које имају своје борбене ћелије по градовима и спремају их за оружане нереде на дан избора.

На пример, организација  Indivisible, коју спонзорише Џорџ Сорос, отворено подстиче све који су тренутно у Сједињеним Државама да гласају на њеној веб страници, а само амерички држављани смеју да гласају. Међутим, сорошевци тврде да такво правило не постоји у уставу САД:

„Нико нема право да захтева да на бирачком месту покажете личну карту, дозволу или број социјалног осигурања“, пишу у свом програму и позивају илегалне мигранте да „активније учествују у демократском процесу“.

Јасно је да ће већина илегалних имиграната подржати Демократску странку и њеног кандидата. Можда неће моћи да гласају 3. новембра - бар не у републиканским државама. Али, чак и само појављивањем на бирачким местима, створиће хаос.

Американци се последњих месеци наоружавају утростручрном брзином.

САД су и без тога већ светски рекордер по броју ватреног оружја по становнику.

У јуну су обориле сопствени рекорд. Званично је продато 3,9 милиона кратких и дугих цеви. У већини су били они који их купују први пут.

Неки војни аналитичари тврде да су САД већ у стању оружаног сукоба између побуњеника-демократа побуњеника и Трампових конзервативаца. Али, како би изгледао прави грађански рат међу њима?

Чини се да уопште неће бити онакав каквим га можда замишљамо.

Прво, нико никоме неће објавити никакав рат.

Све што присталице Демократске партије буду чиниле - унапред ће бити означавано као „мирни протести“. Чак и ако буду разбијале градове, убијале људе, палиле куће и аутомобиле, поливале своје противнике бензином и спаљивале их на трговим - свеједно, то ће бити „мирни протести“. А сваки покушај трамписта да се одбране - у медијима ће бити представљен као покушај војног пуча и кршења устава.

Друго, за разлику од првог америчког грађанског рата у 19. веку, неће бити битака великих размера, великих регуларних јединица и јасне линије фронта. То ће бити крајње хаотичан, атипичан рат, са саботажама, терористичким нападим и герилским акцијама. Неће бити линије између рата и мира, а цивили бити убачени у `машину за млевење меса` заједно са војницима.

Овакав „невидљиви рат“ има своју стратегију која је разрађена пре неколико година.

Новоформирана невладина организација Transition Integrity Group објавила је да планира на сваки начин да изгура Трампа из Беле куће - укључујући употребу „демократски настројених представника војске и специјалних служби“.

На челу тог пројекта је Роза Брукс која је за власти Бараке Обаме била његов „старији светник за националну безбедност. Иствремено је старији саветник шефа „Отвореног друштва“ – главне организације Џорџа Сороша.

Брукс је у Пентагону била задужена за хуманитарне операције. Уједно се борила за људска права у НВО попут Human Watch и Amnesty International. Још је предавала у Вест Поинту - главној воној академији САД.

Брукс је 2016. године објавила књигу са карактеристичног насловом „Како је све постало рат, а припадници војске постали све“ (How Everything became War and the Military became Everuthing). 

Њена идеја је да рат будућности неће бити сличан досадашњим. Да ће то бити хаотична непријатељства која ће Сједињене Државе и њихови савезници водити са малим снагама широм света. То се ни неће назвати ратом већ, на пример, антитерористичким операцијама или „обнављањем демократског поретка“.

Медији ће будући рат позиционирати као малу полицијску операцију. Проток информација о ономе што се дешава неће имати мање важну улогу од стварних непријатељстава. Рат у будућности комбиноваће крајњу окрутност према цивилима и крајњу дволичност у извештавању о догађајима. Све ће бити тачно по Орвелу: „рат је мир“.

Границе између рата и не рата потпуно ће нестати. Рат будућности биће безграничан и бескрајан.

Стратегија Брукс није њен лични изум. У истом Вест Поинту већ дуго развијају концепт рата у градовима са више милиона становника, што подразумева дуготрајне конфронтације на улицама мегаполиса, учешће криминалаца и опозиционара и чишћење цивила. Генерално: „све је постало рат“.

У којим мегаполисима америчка војска намерава да се бори?

Војни аналитичар Алекс Ворд, на пример, описујући будуће сукобе, сугерише да би Сједињене Државе и њихови савезници могли да „очисте“ такве „центре нестабилности“ попут пакистанског Карачија и индијског Њу Делхија. Тврди да у њима може доћи до критичног повећања броја сукоба из верских и социјалних разлога, па да ће Сједињене Државе једноставно бити „приморане“ да интервенишу и да чисте мегаполисе од терористичких елемената.

У САД ратовање у мегаполисима увежбавају од 2015-те. У великим америчким градовима у Аризони, Калифорнији, Тексасу, Јути, Невади и Њу-Мексику. Те вежбе су укључивале и заузимање градова на јуриш.

Тврдило се да ће Американцима то добро доћи приликом заузимања Доњецка, Луганска, Раке и Мосула. Али, сада више нема препрека да се то окрене и против градова у САД.

Заправо, препрека је у Оружаним снагама САД у којима већина подржава Трампа. Мада, има незадовољних повлачањем трупа из Авганистана и Ирака.

Такође, стотине бивших студената Вест Поинта објавили су отворено писмо елити америчке војске које је лоше прикривени позив на војни пуч. У том писму се тражи, уз остало, да војска „заштити устав од тиранина“ (читај: Трамп) и да „учествује у демократском процесу“. Фактички:  у избацивању Трампа из Беле куће, без обзира на стварне резултате председничких избора.

Трампове присталице су уверене да и руководства главних специјалних служби САД више воле да су са кланом Клинтон и њиховим штићеником Џоом Бајденом.

Ако елита америчке војске и специјалних служби подлегне бројним провокацијама и укључи се у грађанску конфронтацију, Сједињене Државе ће се заиста суочити са новом врстом грађанског рата.

У складу са помодном стратегијом, биће „безгранична и бескрајна“.

Јермени одбранили стратешки град али прети катастрофа. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА