Најновије

ИСТИНА ЈЕ ПОТПУНО ДРУГАЧИЈА: Све што нисте знали о Маркалама!

„Маркале 1“ одиграле су се 5. фебруара 1994. године, када је од једне гранате погинуло 68 људи, а више од 140 рањено. Годину и по касније, на исто место, 28. августа 1995. пало је неколико граната и убило 37 људи, а 90 ранило.

Миша Вацић. (Фото: Јутјуб)

Пише: Миша Вацић

Иако су на почетку припадници мировне мисије УН-а у БИХ изјављивали да су гранате могле бити испаљене и од стране Срба и Муслимана, касније је и сам командант Умпрофора Мајкл Роуз у својој књизи “Борећи се за мир” написао да је знао да је граната испаљена са Муслиманске стране.

Сам ратни телохранитељ Алије Изедбеговића је као заштићени сведок потврдио да су Маркале сковане од стране Алије Изедбеговића и Мустафе Церића који је био поглавар муслимана у босни.

Припадник Умпрофора, Џон Расел је посведочио пред судом да граната не би могла ударити у кров, онако како је ударила, да је била испаљена од стране српске војске.

Начелник штаба Умпрофора у Сарајеву, Андреј Демуренко је и сам потврдио да није могло бити утврђено одакле је граната могла бити испаљена из простог разлога што је није ни било.

На Маркалама је постављена минско-експлозивна направа која је експлодирала и усмртила поменуте људе.

Швајцарски обавештајци су изнели целокупан извештај о медијским маневрима који су коришћени како би се сатанизовали Срби, те како би се Муслимани у БИХ представили као нека врста жртава којима је неопходно пружити подршку.

Уз све ово, велики је број експерата који су последњих година изашли са тврдњама да су Маркале превара, те да је више него очигледно да је у питању био напад који је подметнут од стране Муслиманские војске, тј. да је у питању “фолс флег” операција.

Ово све не може да не подсети на једну од највећих “фолс флег” операција које су спроведене у последњем веку, а то је познати напад на куле близнакиње у САД-у.

У својој књизи “Велика Превара” Тијери Месан до детаља одмотава клупко и предочава нам како су институције САД искоришћене од стране појединаца, који су се касније енормно обогатили и преузели контролу над целокупним безбедносним апаратом САД-а. Такође, ти људи су све време били предводници струје која је сатанизовала Србе, па је довољно поменути да је као један од чланова те ујдурме зване 11. септембар био и Тони Блер који је дао свој допринос у рату против српског народа.

Иако су тада “челници” САД за “напад” окривили Бин Ладена, истина је потпуно другачија.

Наиме, рођен 1957. године, Осама Бин Ладен је завршио економију и менаџмент, и сматран је бизнисменом.

1979. године његов тутор Принц Турки ал-Фејсал (шеф тајних Саудијских служби 1977-2001) га позива да води финансије за ЦИУ и њене операције у Авганистану. Ција је током рата у Авганистану уложила преко 2 милијарде долара, што се сматра њеним најскупљим операцијама. Тај рат је вођен како би се сломио СССР. Војници су обучавани од стране Саудијских и САД служби, а водио их је Бин Ладен под именом Ал-Каида (букв. превод база података)

После распада СССР-а, Бин Ладен исламисте окупља самостално (наводно нису радили за ЦИУ, касније ће се испоставити супротно) и користи их “по свом нахођењу”. Под пропагандом “Чишћења арабијског полуострва од многобожаца” он изјављује рат САД И Израелу.

Показатељ да је и после пада СССР-а Бин Ладен радио за Цију јесте то да су припадници Ал-Каиде учествовали у борбама на КИМу, али и у Чеченији до новембра 2001. године. Најјачи доказ да је Бин Ладен био Ција оперативац је и чињеница да када је био болестан, 2001. пребачен је у америчку болницу у Дубајиу да се лечи, иако је 1996. био оптужен од САД-а да је убио 12 америчких војника. У болници је био посечен од стране чланова породице, државника али и локалног шефа Ције.

Док је био у Дубајиу на лечењу 2001. године, имао је састанкак са шефом Ције за тај регион, а у то време је био оптужен од стране САД-а, јер је наводно 96. побио неке америчке војнике. Дакле, док га ФБИ и друге институције јуре, он са Цијом одрађује послове.

Американци су у 1998. године бомбардовали у Судану наводну лабораторију за производњу хемијског оружја, а међународни посматрачи су на терену могли да утврде да је у питању фабрика за производњу аспирина. Фабрика је уништена јер је била у власништву Бин Ладена, а његовом сувласнику су замрзнути рачуни. Акција проглашена као успешна, објављена на сва звона, а после пар месеци рачуни сувласника фирме и сарадника Бин Ладена су без велике помпе одмрзнути. У питању је Салах Идриз који је својевремено био власник 75% процената фирме IES Digital Systems, која је обезбеђивала видео назор британским војним и безбедносним положајима?!

Дакле од периода хладног рата, Бин Ладен, иако га ФБИ све време прогони и покушава да хапси, са друге стране је све време агент Ција који руши СССР и прави нереде на Балкану и Блиском Истоку.

Иако је представљано да није у добрим односима са породицом, све време је у контакту са њима. Његова породица је главни комерцијални партнер породице Буш. Тата Буш (старији) је сарађивао са њима.

Када се мало дубље зађе у анализу, види се да је сва борба вођена како би се преузела контрола над ресурсима, а у тој анализи се види које фондације и рачуне су Буш али и Реган користили како би прали новац и куповали ресурсе, нарочито нафтне бушотине и због чега су Иран и Русија били проблем да се ставља транспорт нафте кроз Каспијско и Медитеранско море…

Азери у Нагорно-Карабаху наставили са офанзивом, трпе огромне губитке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nacionalist.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА