Најновије

ИРАН ПРЕТРПЕО СТРАХОВИТ НАПАД: Уздрман сам врх државе!

Иран је објавио да је био изложен великом сајбер нападу који је погодио неколико владиних институција, а да притом није оптужио ниједну страну или земљу.

Ајатолах Ал Хамнеј. (Фото: leader.ir)

Центар Махер за координацију и помоц́ у електронским инцидентима, повезан са иранским Министарством комуникација и технологије, потврдио је у среду да је напад великог обима циљао две владине институције и довео до прекида комуникације са мрежама и службама вец́ег броја владиних агенција и институција.

- Иран је у недавном периоду успео да одбије и осујети вец́ину сајбер напада којима је био подвргнут - истичуц́и да су "Сједињене Америчке Државе и Израел увек стајали иза оваквих и сличних напада под изговором изазивања саботаже у иранским институцијама".

Сајбер напад на Центар  навео је да су неке владине агенције, након што су примиле упозорења, предузеле иницијативу да привремено укину неке услуге и спроведу техничка испитивања из предострожности, напомињуц́и да су упозорења из предострожности издата владиним званичницима и стручњацима на нивоу земље.

Центар није открио извор напада и размере штете која је после њега настала. Изјава је потврђена у медијским извештајима који су јуче известили да су бројна министарства и институције у Ирану изложене сајбер нападима, што је резултирало поремец́ајем у мрежама и системима бројних лука и поремец́ајем банкарског система.

Прошлог фебруара Иран је погођен сајбер нападом, који је описан као највец́и у његовој историји, што је довело до привременог искључивања Интернета.

Изведена тајна операција против Асада! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА