Најновије

НАТО СЕ НЕ УСУЂУЈЕ ДА ИЗАЂЕ НА МЕГДАН СРБИМА И РУСИМА: Амери имају свој тенковски биатлон, уместо мета гађају руске тенкове (ВИДЕО)

На прошлогодишњем тенковском биатлону Русија је заузела прво место, док је Србија била друга. И НАТО организује тенковски биатлон, али и поред упорних позива Москве земље чланице Алијансе одбијају да учествују у Међународним војним играма, које већ годинама организује Русија.

Илустрација (Фото: Министарство одбране Русије)

НАТО-в тенковски биатлон јасно има антируски контекст, изјавио је генерал-мајор Роман Бињунков.

Он је навео да су земље чланице Алијансе одбиле позив да учествују у Међународним војним играма, које већ годинама организује Русија.

„Они не долазе на наша такмичења, нити нас позивају на своја. Ипак, међународни успех нашег тенковског биатлона приморао је наше НАТО колеге да организују сличан“, казао је Бињунков и додао:

„У поређењу са руским такмичењем, услови у којима се одвија НАТО-во тамичење нема везе ни са такмичарским ни спортским духом. Истовремено, приметан је антируски контекст: НАТО јединице вежбају гађајући старе совјетске тенкове а не у мету.

Он је истакао да су, на Међународном такмичењу које организује Русија, чимбеници који одређују победу брзина доношења одлука, и прецизност паљбе.

Подсетимо, на прошлогодишњем тенковском биатлону Русија је заузела прво место, док је Србија била друга.

Украјинци извршили више напада код Мариупоља. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Глас Москве

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА