Најновије

МЕДОЈЕВИЋ МИНИСТАР ОДБРАНЕ? Нови предлози за ресоре

Покрет за промене се већ изјаснио да би функцију министра одбране најбоље обављао председник партије Небојша Медојевић, који би уједно покривао и место потпредседника Владе, а да би ресор науке требало да припадне заменику председника ПзП-а Бранку Радуловићу, преноси РТЦГ.

Небојша Медојевић (Фото: Јутјуб)

То је Дану казала функционерка ПзП-а Бранка Бошњак, која је додала да је она предложена за ресор просвете, док је Вељко Васиљевић предложен за ресор одрживог развоја и туризма.

На захтев мандатара Здравка Кривокапића, све партије су већ доставиле захтеве за министарства за која сматрају да имају кадар довољно квалитетан за челне позиције у тим ресорима. Међутим, ниједна партија осим Покрета за промене (ПзП) још нема имена за ресоре за која су показали интересовање.

Посланик ПзП-а Бранка Бошњак казала је да су приликом одлуке о избору ресора бирали одбрану, науку, образовање и Министарство за одрживи развој и туризам зато што сматрају да имају људе који су најбољи и најквалификованији за те позиције.

Истакла је да у партији имају много више стручњака од предложених, али нису хтели да буду нескромни у захтевима, већ да они буду у складу са изборним резултатом.

“Покрет за промене се већ изјаснио да би функцију министра одбране најбоље обављао председник партије Небојша Медојевић, који би уједно покривао и функцију потпредседника Владе, да би ресор науке требало да припадне заменику председника ПзП-а Бранку Радуловићу, док смо Вељка Васиљевића предложили за ресор за одрживи развој и туризам, а мене за ресор просвете. Сматрамо и да Министарство науке треба да се трансформише у министарство науке, технологије и развоја и да би Бранко Радуловић, редовни професор на Универзитету, потврђен и у науци и у привреди, као добитник Авнојске награде за најбољу привредну организацију МЗТ, могао да кроз то министарство покрене нови инвестициони циклус науке у функцији провредног развоја”, рекла је Бошњак.

Што се тиче предлога да Медојевић буде на челу Министарства одбране, она је казала да су се водили тиме што га за ту позицију препоручује и што је, између осталог, добитник награде за допринос у борби против корупције коју додељује америчка агенција за ту област.

“Медојевић је стручњак на међународном нивоу у борби против организованог криминала и корупције, а дуго је био и члан скупштинског одбора за безбедност. Задужен за демонтажу тоталитарног система и борбу против корупције, био би компетентан и за потпредседничко место, а уз то би покривао и ресор одбране”, казала је Бошњак.

Васиљевић би, тврди, позицију министра за одрживи развој и туризам обављао стручно јер је као грађевински инжењер и магистар економије потврђен у пракси, а предао је и докторску дисертацију, тако да је врло компетентан и искусан за тај ресор, од менаџерских вештина до ускостручних ствари.

“И моја биографија је позната: доктор наука са великим искуством на Универзитету Црне Горе (била сам и члан управног одбора) и кроз десетогодишњи рад са Америчким саветом за међународно образовање, јер сам била координатор за Црну Гору. У више мандата била сам и члан скупштинског одбора за ту област. Мислим да је свима јасно да смо бирали компетентне људе за функције за које смо дали предлоге. Компетентност и стручност су нам биле једине водиље, али и спремност на допринос који смо вољни да дамо на тим позицијама”, казала је Бошњак.

Како је истакла, поштоваће свачији предлог, али ће, уколико буду имали конкуренцију у истим ресорима од стране других партија, морати упоредити биографије, с обзиром да нова влада заиста тражи стручњаке на кључним позицијама.

“Пред свима нама је велики посао и велика одговорност и верујем да ћемо сви, посебно мандатар Кривокапић, донети праве одлуке, у интерерсу свих грађана Црне Горе”, навела је Бошњак.

Који је Вучићев коначан план, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Дан/РТЦГ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА