Најновије

НАСТАВЉА СЕ КРВОПРОЛИЋЕ У СИРИЈИ: Убијено преко 30 џихадиста у руском ваздушном нападу!

У среду, Руска војна авијација је уз помоћ сиријских ваздухопловних снага, извела велики напад на џихадистичке положаје, у североисточној регији државе.

Руски авион (Фото: mil.ru)

Према теренским извештајима који долазе из северозападне Сирије, Руска војна авијација је примарно циљала Џизр Ал-Шухур област, погађајући мете које припадају војним групама као што је Туркестанска исламска странка (ТИП).

Нападом Руске војне авијације је наводно уништена џихадистичка база за обуку која је била надзирана од стране њихових дронова, непоредно пре него што је напад изведен на мету.

У извештају који је у среду уследио, писало је да је напад завршен смрћу "десетина" џихадиста који су припадали Туркестанској исламској странци.

Објављено је да је преко 30 џихадиста убијено у овом разарачућем нападу, у којем су циљане стратешке тачке у области Џизр Ал-Шухура, у западном Идлибу.

- Руска авијацијска извидница је приметила велике покрете возила и милитаната који су покушавали да дођу до свог седишта које се налази близу града Ал-Хамама, у Џизр Ал-Шухур области - објављено је у извештају.

У извору се наводи да су ови напади потпуно уништили седиште џихадиста, укључујући и механику и опрему, а прелиминарни извештаји наводе смрт више од 30 милитаната и рањавање осталих, објашњавајући да је ова врста операције обично претходила концентрисаним нападима Туркестанске исламске странке према местима Сиријске арапске војске (САА) у близини те области.

Изведена тајна операција против Асада! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА