Најновије

ШУТАНОВАЦ: Долазак Путина би вероватно био први скуп на који би људи сами платили карту да дођу

Бивши председник ДС и некадашњи министар одбране Драган Шутановац оценио је данас да теза да је руски председник Владимир Путин љут па због тога не долази у Србију није утемељена у стварности и да би гости дошли кад би могао да се направи спектакл као што је било планирано.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Он је на Твитеру подсетио да је Русија дала новац за осликавање храма и да, "колико чује", фреске и иконопис изгледају феноменално, те да би отварање осликаног Храма био велики догађај за многе вернике, с обзиром да би поред Путина присуствовао и патријарх РПЦ Кирил.

"Гости су хтели да то отварање буде грандиозно што би извесно и било. Међутим, ситуација са коронавирусом се компликује у целом региону тако да би скуп испред Храма био изузетно ризичан не само за вернике који би се скупили већ последично и за све грађане. Наравно, тај скуп не би био ризичан за високе госте јер би мере то спречавале", каже он.

Пошто су, каже, схватили да би се отварање свело само на ТВ пренос, што је равно зоом конференцијама, гости су одлучили да помере датум доласка.

"Поред свега што сам написао о корона разлогу, постоји још једна ситница која срећу квари, изгледа да радови ипак и неће бити завршени до 20. октобра тако да му корона дође као одличан изговор", написао је Шутановац.

Он додаје да "наравно да Москва није срећна" због споразума из Вашингтона, и то не само због евентуалне диверсификације набавке енергената, већ пре свега због чињенице да се Москва противи било каквом приближавању Србије Западу.

Међутим, сматра и да "нико у Москви није глуп па да себи пуца у ногу".

"Без обзира на однос према споразуму, веселој Захаровој, разним натписима у Регнуму и слично, извесно је да би висока делегација дошла у Београд само кад би могао да се направи спектакл као што је планирано. То би вероватно био први скуп на који би људи сами платили карту да дођу", навео је Шутановац.

Како каже, могло би се још "свашта нешто" додати што би ишло у прилог тези да је Путин љут те да ће подржати неког "ФСБ кандидата" на изборима и слично...

"Али не бих да компликујем са тезама које немају утемељење у стварности", написао је Шутановац.

Коју функцију Додик нуди Вучићу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА