Најновије

ТУРСКА ИСПАЛИЛА РАКЕТЕ С-400: И то на дан посете Зеленског(ВИДЕО)

У турском региону Синоп, на обали Црног мора, данас, 16. октобра, извршена су прва лансирања ракета у оквиру испитивања противавионског ракетног система великог и средњег домета С-400 набављеног у Русији.

С-400 (Фото: Јутјуб)

Очевици су објавили снимке успешних тестова. Напомиње се да су све три испаљене ракете погодиле своје циљеве.

У међувремену су у Украјини приметили да су се прва лансирања ракета руског система догодила на дан посете украјинског председника Владимира Зеленског Турској, током које је требало да се састане са Реџепом Ердоганом.

Подсетимо, испорука компонената система С-400 Тријумф за Турску од стране Русије почела је 12. јула 2019. године. Пре овога, преговори о потписивању уговора вођени су од 2016. године. У лето 2017. објављено је да је уговор потписан. Све време САД су претиле Турској да ће отказати уговор о испоруци најновијих ловаца, позивајући се на чињеницу да се авиони НАТО-а не могу комбиновати са руским системима ПВО. Заузврат, турским властима су понуђени амерички противракетни системи Патриот.

Пошто Турска није одустала од договора са Русијом, Сједињене Државе су одлучиле да смање испоруку ловаца Ф-35 Турској и зауставе своје учешће у производњи ове технологије.

Турски пилоти су повучени из летачке обуке.

Како је Украјина напала Јерменију иза леђа, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА