Најновије

АСАД У НЕВЕРИЦИ: Направљена је сачекуша, његови људи су ликвидирани!

Пет бивших официра Слободне сиријске војске (ФСА) убијено је у четвртак након што су их ликвидирали у северном делу провинције Дара. Према теренском извештају са југа Сирије, петорица бивших заповедника Слободне сиријске војске (ФСА), који су се уз руско посредовање помирили са Дамаском, кренули су на пут ка северу Даре, када су њихова возила гађана дуж пута за Мутабин.

Башар Ал Асад. (Фото: Сана)

Један од најистакнутијих лидера који је убијен био је Адхам ал-Карад, познатији као "Абу Кусаи", био је командант "Бригаде за инжињеринг и пројектиле" у Слободној сиријској војсци и један од њених најистакнутијих вођа у Дари пре ослобођења области 2018. године.

Напад је извела непозната група, која је отворила ватру на возила која су превозила бивше команданте Слободне сиријске војске; касније су уништили возило пре него што су побегли из тог подручја.

Остали команданти убијени у нападу били су Ахмед Фејсал ал-Махамид, Ратиб Ахмад ал-Акрад, Мохамад Ал-Дагхем и Аднан Махмуд ал-Мусалама.

Овај најновији напад долази у тренутку повећаних тензија на југу Сирије, јер је недавна војна операција Сиријске арапске војске (САА) у граду Канакер, у провинцији Риф Димашк, узнемирила неке од ћелија спавача у овом делу земље.

Нова власт открива Милове батинаше који су брутално тукли голорук народ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА