Најновије

ОДСЕКЛИ СУ ГЛАВУ ЗМИЈИ: Дронови убице надвиле се над вођама џихадиста!

У четвртак је дрон Коалиције под вођством САД-а гађао неколико џихадистичких лидера унутар административне престонице Идлиб у Сирији.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Према извештају из северозападне Сирије, дрон Коалиције под вођством САД-а отворио је у четвртак ватру на возило у којем су били лидери џихадистичких побуњеника унутар административне престонице.

Извештаји истичу да су у циљаном аутомобилу били вође групе повезане са Ал-Каидаом, Хурас Ал-Дин.

Један од лидера идентификован је као египатски држављанин Абу Дар Ал-Масри, за кога се извештавало да је био шеријатски судија у тој организацији. Масри је раније био мета сличног напада у западном Алепу прошле године, али је инцидент преживео са озбиљним повредама.

Други лидер убијен у осумњиченом нападу коалиције коју воде САД био је марокански држављанин Абу Јосеф Ал-Магриби, који је такође био шеријатски судија у групи Хурас Ал-Дин. О Магрибију се не зна много пре његовог убиства у четвртак.

Групу Хурас Ал-Дин чине џихадистички борци који су 2016. најавили стварање сопствене организације, одржавајући своју лојалност лидеру Ал-Каиде у Авганистану Аиману Ал-Завахирију.

Групу Хурас Ал-Дин чине страни џихадисти, као и локални борци, који су учествовали у неколико битака против Сиријске арапске војске (САА) и њихових савезника на северозападу Сирије.

Погледајте ОВДЕ узнемирујући снимак разарања града у Азербејџану!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА