Најновије

ПИЛИПОВИЋ: Људи са Зеленог венца живе у страху - кад падне мрак само са псима смеју на улицу! (ВИДЕО)

Људи ми се жале из околине Зеленог венца да не могу ноћу да излазе на улицу. Када падне мрак, не излазе, неки иду са псима напоље. Ћеркама кажу да не излазе без пратње мушкарца. Практично су нам увели шеријат, јер жене не могу да излазе без пратње мушкарца – рекао је политиколог Драган Пилиповић, експерт за проблематику миграната. 

Драган Пилиповић. (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да има снимак на којем мигрант прети клањем жени која снима телефоном.

- Мигрант се окреће према њој и прелази руком преко врата, то је претња смрћу. Нема разлога да прети непознатој жени смрћу осим ако они гаје неку нетрпељивост према нама – упозорава Пилиповић.

Он је рекао да Срби не мрзе странце и подсетио Србија никада није имала расистичке законе, за разлику од западних земаља. 

- Чак је истраживање Харварда показало да је Србија расно најтолерантнија земља у Европи. С друге стране, истраживање Галупа каже да смо четврта по реду земља по непријатељству према мигрантима. 

С обзиром на званичан податак да је приликом слања војске у Шид у том месту било присутно миграната из 18 земаља, на питање да ли је у свих 18 земаља рат, он је одговорио да рата нема у свим тим земљама, и да је чак и Сирија дискутабилна јер је и тамо рат само на мањој територији.

- Ви увек можете да се повучете на други део територије где су кампови за интерно расељена лица. Највећи број миграната у Србији је из Афганистана, Пакистана и Бангладеша – рекао је Пилиповић, откривши и колико је процената миграната из Сирије, а колико из осталих земаља где уопште нема рата. 

- Илегални прелазак је озбиљно кривично дело, ја као држављанин Србије да то урадим, и уђем у Србију, ја то не смем и то је са разлогом. Он кад то уради, њега одмах аминују и кажу: „У реду је, то је твој мали несташлук“. Мигранти дају лажне податке и лажна имена, и њему верујемо на реч. Треба он нама да докаже ко је, а не ми да истражујемо и трошимо новац и проверавамо – истиче Пилиповић.

У емисији је откривено и како су у једном дану четворица Ирачана добили држављанство Србије из „интереса Србије“ одлуком владе Ане Брнабић. 
Он је објаснио разлику између говора мржње и вербалног деликта, где се код првог израза потенцира јака емоција, док је други технички, хладан термин.

Такође је говорио и о фактчекерима и ко им је дао за право да они буду судије шта је истина, а шта није и навео апсурдне примере како се то злоупотребљава.  

Он је говорио и о Косову и Метохији и претњама Марка Ђурића и Александра Вучића да ће бити рата ако не решимо то питање.

- Ако ћемо се стално плашити рата, онда треба да кажемо: „Па јој, урадите нам шта год хоћете, само да не буде рата“. Шта је следеће? Мислили смо да ћемо имати мир када смо им дали Скадар, само да се не сукобљавамо са светом. Они су рекли, па дајте, а ми ћемо да вам тражимо још – приметио је Пилиповић.

Он је истакао и да ће мини шенген омогућити мигрантима, али и Албанцима да још лакше улазе у Србију. 

Пилиповић је такође рекао да је „Европска унија корумпирана исто као и Србија, ако не и горе“, наводећи  и аргументе и примере за своје тврдње. 

Нова власт открива Милове батинаше који су брутално тукли голорук народ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА