Најновије

КОРОНА ДИКТАТУРА СВЕ ЈАЧА! КОН УПОЗОРАВА: "Ако нећете маске, биће затварања!"

Епидемиолог Предраг Кон рекао је данас гостујући на ТВ Прва да га не занимају правне и политичке последице увођења ванредног стања те да ће уколико досадашње епидемиолошке мере не уроде плодом, оно поново бити уведено.

Предраг Кон. (Фото: Влада Србије)

- Уместо да будемо паметнији, ми смо некако анестезирани. И даље се нешто прича - стабилно, какви стабилно, ми се налазимо у крајње претећој ситуацији. Београд ће можда већ до краја недеље бити у ванредној ситуацији - рекао је Кон.

Кон је истакао да се ширење вируса може спречити само уколико се спрече контакти.

- Да ли ће то бити полицијски час, ванредно стање, мене као епидемиолога уопште не интересује - истакао је Кон.

Кон је нагласио и да га не занимају правне заврзламе око увођења ванредног стања, те да ће се уколико за то буде потребе оно увести. 

- Капацитети већ почињу да се троше. Овај вирус не чека, овде се мере доносе одмах. Ако досадашње мере и маске не функционишу онда ће бити затварања, нема између - истакао је Кон.

Он је поручио свима који мешају корону са политиком да нису у праву и да га не интересује ни политика, али ни неповерење грађана.

- Правници треба да седе и да објашњавају зашто несто може или не, Од почетка причам да је моја једина партија епидемиологија, и нећу се маћи од тога. Радим свој посао и ништа друго - истакао је Кон.

На вакцине не можемо рачунати, како је рекао Кон, у скорије време и на њих се у овој епидемиолошкој ситуацији не можемо ослонити.

- Велико је питање за кога ће вакцина моћи да се користи, то је велико етичко питање. Немојмо рачунати на вакцину, барем за ово преко зиме, постојимо само ми - рекао је Кон.

Упитан зашто маске нису обавезне на отвореном простору, Кон је истакао да се медицински део Кризног штаба сложио да су оне неопходне, али да ова мера није спроводива.

- Када кажем да се у Србији људи више плаше казни него смрти, то важи и за грађане и за власт - закључио је Кон.

Да ли ће Трамп повући америчку војску с Космета? Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА