Најновије

ОГЛАСИО СЕ МАНДИЋ, ОТКРИО ПРАВУ ИСТИНУ О СМЕНИ ВЛАСТИ! Влада у Црној Гори биће мањинска?

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић није желео директно да коментарише медијске наводе да су српски лидери у Црној Гори спремни да подрже мањинску владу Здравка Кривокапића, али истиче да за Црну Гору не би било добро оно што се могло чути последњих дана – да у неким амбасдама желе мањинску владу.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

“Снажно се залажемо да будућу владу Црне Горе не састављају стране амбасаде, јер је Црна Гора довољно зрела да уважи већинску вољу својих грађана и да легитимни представници грађана постигну договор како треба да изгледа будућа влада”, рекао је Мандић за Танјуг.

На питање да ли је тачно да ће ДФ подржати мањинску владу Здравка Кривокапића, што су објавили поједини београдски медији, Мандић је рекао да то до сада није била тема разговора са кандидатом за мандарата Здравком Кривокапићем.

Подсећа да су у првим разговорима партнера у већини утврђени основни принципи нове власти, а коначна одлука о њеном саставу уследиће након што Кривокапић и званично добије мандат.

Демократском фронту је, каже, било важно да смо са Здравком Кривокапићем рашчисти да сви грађани, који су гласали за коалиције које чину већину, буду једнаки у правима и равноправни у слободама, јер су целу коалицију грађани учинили победницима на изборима.

“Сматрамо стога да је поштено да свакоме од представника грађана, који су равноправни, буде доступно свако место у влади и да нема привилегованих“, рекао је Мандић.

Не би, истиче, волели да чују “језик уцене или лажне надмоћи” од било кога ко чини парламентарну већину.

Мандић је навео да је посао мандатара да обезбеди да свако добије своје и да свако изабере свога.

Он је поновио да је то принцип који је договорен у првом разговору, док ће се у другом, када Кривокапић добије право да састави владу видети да ли ма неко ко ће да уцењује или тражи “вишак права” за себе.

“А онда ћемо, на основу таквих захтева, да доносимо конкренте одлуке”, рекао је Мандић.

Много је, каже, важнији програм владе и визија коју су понудли грађанима на изборима.

“Ми смо коалиција за будућност, која подразумева да се сви снажно боримо за њу, а не да елиминишемо једни друге и да неко покушава да за себе приграби више него што су му дали грађани”, рекао је Мандић.

Упитан када би Кривокапић могао и званично да добије мандат за састав нове владе од председника Црне Горе, Мандић је подсетио да је Мило Ðукановић обећао да ће то урадити у законском року, што је 30 дана од конституисања новог сазива парламента, односно до 23. октобра.

“Мислим да би било добро да то буде што пре, али важно је да законски рок буде испоштован”, рекао је Мандић.

Матија Бећковић открио када се враћа у Црну Гору! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА