Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ?! Турска војска се повлачи, напуштају положаје у Сирији! (ВИДЕО)

Турске трупе данас приводе крају процес повлачења са велике војне осматрачнице код града Морека, у провинцији Хама, на северу Сирије.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Нови снимци из Хаме ове седмице показују како се оружане снаге Турске припремају за повлачење са једног од својих највећих осматрачких позиција унутар Сирије.

На видео снимку који је објавио канал Абу Ал-Шамшам наводно се види како се турске трупе припремају да напусте осматрачницу у граду Мореку, који се налази у северној регији Хама.

На снимцима се виде празна турска транспортна возила која стижу у град Морек.

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) је саопштила да Турска наставља припреме за повлачење својих трупа из владиних подручја на подручјима Хаме и Идлиба.

Споразумом из Сочија 2018. године успостављене су зоне безбедности у ширини од 15-20 километара између "умерене" опозиције (побуњеника), и џихадиста Ал Каиде, с једне стране и сиријских, иранских, и снага Хезболаха са друге стране.

Споразум су надгледале Турска, Русија и Иран. Ове три земље су успоставиле своја посматрачка места и контролне пунктове.

Како је уследила офанзива сиријске војске тако су се милитанти повлачили, а иза њих су остајале турске посматрачке позиције које су биле опкољене од стране турске војске. Једна од тих осматрачница је она у граду Мореку.

Шиптари деценијама у САД давали кеш за лобирање и помоћ при стварању лажне државе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА