Најновије

Kрвава ноћ у Карабаху: Интензивне борбе, велики губици у живој сили и војној техници, а обе стране тврде исто

Министарство одбране Азербејџана саопштило је да су током ноћи вођене интензивне борбе на линији раздвајања у Карабаху, истакавши да азербејџанска војска контролише ситуацију целом дужином фронта.

Бомбардовање (Фото: Јутјуб)

„Током дана 19. октобра и у ноћи 20. октобра, настављене су борбене операције са различитим интензитетом против непријатеља, који је покушао да пружи отпор у Агдере-Агдамском правцу фронта, као и Физули-Гадрут-Џебраилском и Губатли-Зангеланском. Противник је пуцао на одбрамбене положаје азербејџанске војске из стрељачког оружја, минобацача и топова“, саопштила је прес-служба војног ресора Азербејџана.

Министарство је прецизирало су „услед акција, које је предузела азербејџанска војска на различитим правцима фронта, уништени и онеспособљени жила сила, два тенка Т-72, четири ракетна лансера БМ-21 'Град', једна Д-30 хаубица-топ и пет јединица непријатељске технике возила“.

„Трупе азербејџанске војске контролишу оперативну ситуацију целом дужином фронта“, наведено је у саопштењу.

Са своје стране, Војска одбране непризнате републике Нагорно-Карабах саопштила је о интензивним борбама на јужном правцу линије раздвајања у Карабаху.

„Ноћу је ситуација на карабашко-азербејџанској линији раздвајања била релативно стабилно напета. У неким деловима прве линије фронта настављени су артиљеријски дуели. Најинтензивније борбе вођене су на јужном правцу“, саопштила је прес-служба Војске одбране Карабаха.
У саопштењу се додаје да „јединице Војске одбране настављају да контролишу оперативну ситуацију и својим акцијама наносе непријатељским снагама велике губитке у живој сили и војној техници“.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Докрот Несторовић се поново појавио, шта мисли о вакцини и маскама читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА