Најновије

ОНА ЈЕ СВОГ СИНА ПОСЛАЛА У РАТ: Супруга јерменског премијера упутила писмо првим дамама

Супруга јерменског премијера Никола Пашињана, Ана Хакобјан позвала је прве даме низа земаља да признају независност Нагорно-Карабаха.

Ана Хакобјан (Фото: Фејсбук)

Наиме, Ана Хакобјан је упутила писмо првим дамама Сједињених Држава, Француске, Канаде, Бразила, Либана, Сингапура, Литваније, Аргентине, Вијетнама са позивом да призна независност Нагорно-Карабаха, чије цивилно становништво напада Азербејџан, преноси јерменски Спутњик. 

- Драга Прва Дамо, драга моја пријатељице,

Сећате се приче о миру и идеје да су жене, а посебно ми прве даме оне које могу имати значајну улогу у стварању мира у нашим земљама и свету - започела је своје писмо Ана Хакобјан. 

ENG ⬇️ Այս նամակն ուղարկել եմ իմ լավ բարեկամ՝ Բրազիլիայի առաջին տիկին Միշել Բոլսոնարոյին: Հասկանում եմ, որ խնդրանքս հեշտ...

Posted by Anna Hakobyan on Среда, 21. октобар 2020.

Према њеним речима, рат у Нагорно-Карабаху не води се само против јерменског народа, већ и против свих народа региона, против слободе, демократије и мира, јер су "диктатори Азербејџана и Турске привукли терористе из Сирије, Пакистана, Авганистана и Либије да униште цивилно становништво".

Хакобиан примећује да су у Нагорно-Карабаху убијене стотине људи - војници, цивили, укључујући децу.

- Мој народ не може сам да се супротстави овој трагедији. Признавањем Нагорно-Карабаха даћете мир свим народима региона, укључујући Азербејџан, чији невини синови умиру због ауторитарног и терористичког режима - нагласила је она.

Хакобиан је рекла да је и њен син отишао на прву линију фронта и истакла како је тешко гледати у очи мајкама чији синови нису поред њих. Према њеном мишљењу, само успостављање дугорочног мира може оправдати превисоку цену коју је платио јерменски народ.

- Признавши Нагорно-Карабах, ваша земља ће постати голуб мира, не само да ће спречити даље крвопролиће, већ ће и вратити веру човечанства у своје снаге и моћ Божију. До краја свог живота, бићу захвална вама и вашим народима. Мој народ ће се овога увек сећати и сво цивилизовано човечанство ће високо ценити ваш поступак - рекла је она. 

Подсетимо, супруга јерменског премијера рекла је да нема ништа племенитије него дати свој живот за отаџбину, након што је сина послала у рат.

Како је уништен цео јерменски батаљон, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА