Најновије

УПОТРЕБЉЕНА БОЈЕВА МУНИЦИЈА! Војска Србије активирала наоружање под шифром!

Све модерне армије гледају да што касније употребе живог човека и војску и зато се купују беспилотне летелице и конструишу беспосадне платформе, рекао је министар одбране Александар Вулин на данас изведеном првом бојевом гађању из даљински пилотираног ваздухоплова Ћ-92А по земаљским циљевима, саопштило је Министарство одбране.

Војска Србије. (Фото: mod.gov.rs)

Према Вулиновим речима, модерно ратовање је ратовање високих технологија, у којем се користе беспосадне платформе.

Додао је да ће све функције беспилотних летелица Ћ-92А бити у сврху јачања наше војске, а њихова куповина представља својеврстан трансфер технологије, јер купујући технологију, купујемо и знање које ће наши инжењери умети да примене.

Помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић је истакао да је у току завршна фаза испитивања пред пријем беспилотних борбених летелица Ћ-92А и комплетаног сета опреме у наоружање Војске Србије.

Навео је да су ове летелице испоручене Војсци Србије пре неколико месеци.

"Данас је претпоследњи дан испитивања и до сада је све успешно обављено, укључујући и бојево гађање бојевом ракетом ФТ-8Ц, на полигону у Никинцима. Остао је још један дан испитивања након чега ће се систем сматрати прихваћеним", рекао је он.

Беспилотне летелице Ћ-92А, осим напада циљева на земљи, што је приказано данас на полигону у Никинцима, могу се користити за реализацију широког спектра задатака попут извиђања из ваздушног простора, прецизног одређивања координата уочених циљева на земљи.

Такође и њиховог аутоматског праћења, за обавештајне припреме бојишта, корекције артиљеријске ватре, процене ефеката дејства, ласерског обележавања циља ради дејства друге ласерски вођене муниције, бомби и ракета).

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић присуствовали су данас у Центру за испитивање наоружања и војне опреме Никинци првом бојевом гађању из даљински пилотираног ваздухоплова Ћ-92А по земаљским циљевима, саопштило је Министарство одбране.

Непријатељ кренуо у жесток напад! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА