Најновије

ПРОФЕСИОНАЛНИ НОСАЧ УНИФОРМИ: Које одело дати Вулину, првом пендреку Србије?

Какво одело, какву униформу дати Александру Вулину? Сада већ бивши министар одбране није скидао црну или маскирну одору током мандата на челу Војске, како ће се сада снаћи са тегет бојама?!

Александар Вулин. (Фото: Јутјуб)

Др Небојша Стефановић и Александар Вулин водили су два најважнија министарства, а овај други је показао изузетну верност председнику Александру Вучићу, те му је он дао нову ролу у његовом ријалити мандату.

Све време одуговлачења објављивања чланова орочене Владе говорило се да ће њих двојица заменити места. Међутим, врховни командант на ватри држи Стефановића и још му не предаје министарство, већ "сектор безбедности".

То није разлог да Вулину љубитељу униформи, иако војску није служио, не изаберемо ново одело. Већ ће му Стефановић предати палицу. Чек, Александар није службено лице, не може униформа? Па, није био ни војник...

Вулин, заиста реткост на политичкој сцени, фасцинантност униформама је показао још 2013. као директор Канцеларије за Косово и Метохију. Сам је себи одредио униформу - црну кошуљу кратких рукава, са тробојком и двоглавим орлом на левом рамену, а на десном натпис "Канцеларија за КиМ".

И ту је све почело, родио се серијски носач униформи.

Касније кад му је предато министарство одбране, као да сте дечаку дали да се игра рата, па се и он тако сродио с бојама и облачио у маскирно, црно или маслинасто-зелено. И претходни министри: Борис Тадић, Драган Шутановац, Братислав Гашић или Зоран Ђорђевић знали су да обуку униформу, али нико као Вулин. Он је носи и дан и ноћ.

- По закону, само двојица цивила имају право на ношење војне камуфлажне униформе са одговарајућим знацима и приликом обиласка јединица, присуствовања вежбама и у земљи и у иностранству, то су председник Републике као врховни командант и министар одбране - тако је Вулин објашњавао своју страст.

Војни синдикат је тврдио да министар одбране носећи црну униформу, упорно крши Закон о Војсци, али и Правилник о војним униформама и ознакама чинова Војске Србије, па је реаговало Министарство одбране речима да то "није војна униформа, већ заштитно-техничка одећа", као и да се њено ношење не противи закону.

- Волим и да са војском одем на марш. После пет или шест часова хода нестану стеге хијерархије и крути однос надређених и подређених - рече једном Вулин.

Тако Вулин остварује још један сан дечака. Биће први пендрек Србије. Како ће се снаћи са Жандармеријом, Бригадом или САЈ?

Правила за службенике у плавој униформи су строга. 

Како ли ће снаћи у борби са мафијом, криминалом, убицама, наркодолерима, силоватељима, саобраћајним знацима...

Биће на радару, свакако.

И Запад на страни Јермена? Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА