Најновије

РУСКИ ПАКАО СА НЕБЕСА! Жестоке борбе на фронту! Непријатељ на коленима!

Сиријски и руски ратни авиони извели су 24. октобра ваздушне нападе на терористе ИД-а и њихова скровишта код источне Хаме.

Руски авиони. (Фото: mid.ru)

Пре четири дана, терористичка група започела је велики напад на положаје Сиријске арапске војске (САА) у региону. Од тада се тамо воде тешки сукоби.

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) саопштила је да су сиријски и руски ратни авиони гађали терористе у близини градова Рахјан и Итрија.

- Упркос значајном учешћу руских борбених авиона и режимских авиона и хеликоптера у одбијању напада ИД-а, ИД је наставио нападе четврти узастопни дан - наводи се у извештају СОХР-а. 

- Штавише, ИД је успео да заузме војни положај Сиријске арапске војске а запленили су и оружје и муницију код места Итрија - пренето је у извештају.

Према надзорној групи са седиштем у Лондону, текућа битка у источној Хами до сада је однела животе 39 бораца Сиријске арапске војске и 22 терориста ИД-а.

Терористи ИД-а су свој напад на источну Хаму вероватно покренули из свог главног упоришта у централној Сирији, пустиње Хомс. Терористи наводно добијају подршку бораца које подржавају САД са седиштем у оближњем подручју ал-Танафа.

Терористичка група континуирано ради на проширењу своје контроле у ​​централном региону Сирије покретањем напада у Хомсу, Хами, Алепу, Раки и Деир ез Зору.

Путин проговорио о савезу са Кином! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА