Најновије

ИЗРАЕЛ СЕ СПРЕМА ЗА РАТ! Дигнут и резервни састав, трупе су на граници! (ВИДЕО)

Под насловом "Смртоносна стрела", Израелске одбрамбене снаге (ИД) покренуле су у недељу ујутру велику војну вежбу којом се симулира могући ратни сценарио на више фронтова против Хезболаха.

Израелска војска. (Фото: idf.il)

Портпарол израелске војске Авичај Адрае рекао је на свом Твиттер налогу да вежба "Смртоносна стрела", која ће се одржати до следећег четвртка, и која је највећа војна вежба у земљи ове године, симулира рат на више фронтова са фокусом на северни фронт.

Портпарол је изјавио да је циљ вежбе био да се повећа спремност и побољшају офанзивне способности израелске војске на свим нивоима, усвајањем радног метода, како би се постигла победа новим механизмима.

Вежба ће обухватити командни центар, редовне и резервне снаге, уз учешће ваздухопловства и морнарице, поред обавештајних снага, технолошких логистичких тела и Управе за комуникације и заштиту у области сајбер безбедности.

Адрае је нагласио да ће вежбу пратити активно кретање борбених авиона, хеликоптера и осталих снага широм земље, јер ће поред лука Хаифе бити активно кретање снага безбедности, војних возила и поморских пловила у разним регионима укључујући и град Ашдод.

Могу ли Срби у Америци да одлуче победника избора? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА