Најновије

ЈЕДНО ОД ГЛАВНИХ ПИТАЊА: Какав ће бити однос нове владе Црне Горе према Русији

Односи Црне Горе са Руском Федерацијом су традиционални и потребно их је побољшати у наредном периоду, заједничка је оцена лидера Грађанског покрета УРА Дритана Абазовића и амбасадора Русије у Подгорици Владислава Масленикова.

Абазовић и Маслеников (Фото: УРА)

“Ми смо мала држава и добро је да будемо у колективном систему безбедности, али то не значи да треба да имамо лоше односе са било којом државом, а нарочито не са Русијом. Велика је одговорност на новој Влади да унапреди односе са Руском Федерацијом и то је наша обавеза”, изјавио је Абазовић.

Они су заједнички констатовали да односи између Подгорице и Москве нису на нивоу какви би требали да буду и заједнички се усагласили да се такво стање мора променити.

Абазовић је Масленикову рекао да је туризам важна привредна грана Црне Горе и да иностране туристе доминантно чине Руси, позивајући их да и даље долазе у Црну Гору, где су, како је оценио, увек добродошли.

“Билатерални односи са Црном Гором нешто су се поправили у односу на 2016. годину, али је циљ да сарадња између две државе буде на максимално високом нивоу. Простора за сарадњу има у области образовања, културе, економије… Стипендије које даје Руска Федерација за школовање црногорских студената у нашој земљи се повећавају и ми ћемо се трудити да то остане на високом нивоу и у наредном периоду”, истакао је Маслеников.

Простора и могућности за сарадњу има у сваком аспекту – то је закључак званичног састанка лидера УРЕ и амбасадора Руске Федерације у Црној Гори.

Састанку су присуствовали и генерални секретар УРЕ Милета Радованић и Кирил Киржа, аташе за односе са јавношћу Амбасаде Руске Федерације у Црној Гори.

Путинову дефиницију јаке државе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Балканрус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА