Најновије

ТУРСКА ПРЕБАЦУЈЕ ПРОИЗВОДЊУ БАЈРАКТАРА У ДРУГУ ЗЕМЉУ: Фабрика ударних дронова се сели код савезника

Украјина, у оквиру споразума са турском компанијом Бајрактар ​​о премештању производње беспилотних летелица у земљи, тражи одговарајуће место за такво предузеће.

Бајрактар (Фото: Министарство одбране Турске)

Ово је најавио потпредседник украјинске владе за стратешке индустрије Олег Уруски.

Буквално је рекао следеће: „Турска страна је спремна да инвестира. Њима је потребна локација са одговарајућим захтевима, на којој ће изградити предузеће које ће на крају производити ове уређаје “.

Уруски је појаснио да је турска страна недавно представила такав модификовани приступ, а раније је била спремна да пласира производњу у једно од предузећа Укроборонпрома.

Заменик премијера рекао је да ће украјински инжењери и дизајнери радити у предузећу Бајрактар ​​у Украјини и добиће право да продаје беспилотне летелице како на украјинском тако и на другим тржиштима.

Додао је да се такође разматра могућност заједничке производње покретних противтенковских ракетних система са Турском и организовање заједничког предузећа за производњу авионских мотора у Турској, како за ударне дронове, тако и за хеликоптере и могући турски напредни борбени авион.

Потпредседник владе је нагласио да је општи принцип следећи: „ако су њихови производи локализовани код нас, наши производи су локализовани код њих“.

Уруски је додао да споразуми предвиђају стварање неколико заједничких предузећа, „укључујући и поморску тему“, с обзиром да је украјинско Министарство одбране заинтересовано за турске корвете. Још увек није било детаљних преговора, али прва корвета може се направити у Турској, а остатак у украјинском предузећу.

Подсетићемо, тестови напада турских беспилотних летелица Бајрактар ​​одвијали су се у Украјини у марту 2019. године.

Како мигови нападају из стратосфере, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА