Најновије

УБИЈЕН ПУКОВНИК! Азербејџан улази у рат са још једном државом и јутрос су им гранатирали територију!

Азербејџан је гранатирао јужне граничне прелазе Јерменије са Ираном јутрос између 10.00 и 10.15 по локалном времену, саопштио је јерменски уједињени Инфоцентар.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Азербејџан је тако још једном прекршио споразум о прекиду ватре, тврди Јереван.

Један азербејџански дрон се срушио на територији Јерменије, пренео је Арменпрес.

Због најновијег кршења прекида ватре и гранатирања државне границе Јерменије, из министарства одбране Јерменије су саопштили да су принуђени на одмазду према азербејџанским војним снагама.

Убијен пуковник

Пуковник јерменске војске Сергеј Шакарјан убијен је у акцији азербејџанске војске, тврди министарство одбране Азербејџана.

Из министарства у Бакуу су саопштили да су током 26. и 27. октобра јерменске војне стране прекршиле споразум о прекиду ватре, користећи арсенал оружја, пренела је агенција Азертак.

Борбе су се наставиле у три града, а напади јерменске војске су одбијени и "непријатељ се повукао назад и претрпео људске губитке", додаје се из министарства одбране Азербејџана.

"Као резултат акције коју је извела наша армија, уништено је командно место 18. моторизоване дивизије јерменских оружаних снага. Међу погинулима је био и пуковник Сергеј Шакарјан, начелник штаба дивизије", саопштило је министарство одбране Азербејџана.

Осим људских губитака, јерменска војска је изгубила и један тенк, 27 хаубица, један противваздушни ракетни систем, радарску станицу и шест теренских возила, закључује се у саопштењу из Бакуа.

Јермени објавили снимке борби на планинском венцу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА