Најновије

НАПЕТО У ЦРНОЈ ГОРИ! КРИВОКАПИЋ СЕ ОБРАТИО СТРАНКАМА: "Сваки нови дан ДПС-а на власти је огромна и ненадокнадива штета"

Мандатар за састав нове владе Црне Горе Здравко Кривокапић разговараће појединачно са сваким кандидатом кога су партије предложиле за министре, како би проценио његову компетентност јер, како је навео, не намерава да их "шалтерски" констатује.

Здравко Кривокапић. (Фото: Јутјуб)

Он је зато чланицама владајућих коалиција сугерисао да сачекају са сагласношћу партијских органа за предложене чланове владе.

Кривокапић је то навео у новом писму које је јуче упутио странкама, подсетивши их да треба да му доставе имена кандидата у новом року, од 24 сата.

Додао је и да је "сваки нови дан ДПС-а на власти огромна, ненадокнадива штета за грађане Црне Горе и државу". Такође и да сви они који поступак формирања нове владе продужавају због, како је навео, парцијалних интереса "свесно или несвесно, раде у корист бившег режима".

Мандатар је за данас планирао прес конференцију на којој би саопштио детаље око преговора о формирању извршне власти, али је синоћ одложио због "густине догађаја и сусрета са бројним политичким субјектима".

Он је јуче потврдио да ће проверавати компетентност кандидата.

- Остајем при ставу да сви кандидати за министре у новој влади морају проћи проверу компетенција за функцију на коју су предложени. То не искључује учешће политичара у влади уколико својом биографијом задовољавају компетентност за предложену функцију - написао је Кривокапић на Твитеру.

У писму коалицији "За будућност Црне Горе", написао је да сматра да има право да утиче на избор оних са којима треба најближе да сарађује у будућој влади.

 - Верујем да је свима јасно да је то апсолутно неприхватљиво и за неупоредиво мање озбиљне организационе инстанце у односу на владу једне државе - објаснио је Кривокапић.

Такође је саопштено да ће мандатар убудуће на Твитеру "обавештавати јавност о ставовима и догађајима везаним за преговарачки процес".

Путин не планира општенационално затварање Више о томе ОВДЕ.

Извор: Vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА