Најновије

РУСКА ЕКОНОМИЈА УСПЕШНО ПОБЕЂУЈЕ КОРОНУ: Путин не планира општенационално затварање

У Русији се не планира општенационални локдаун због пандемије вируса корона, а власти имају јасну представу шта треба да се ради када је у питању ова ситуација, рекао је руски председник Владимир Путин.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Путин је у обраћању учесницима Инвестиционог форума „Русија зове“ оценио да је пандемија вируса корона утицала на развој економије у свету и да је изазвала пад како у развијеним државама, тако и у земљама у развоју.

„Епидемија вируса корона постала је главни фактор који је ове године одредио динамику глобалне економије. Видимо с каквим озбиљним падом су се суочиле развијене земље и земље у развоју, како се велика средства издвајају за подршку националним економијама“, рекао је Путин.
Према његовим речима, у Русији је главни приоритет заштита живота и здравља грађана.

Мере које су примениле руске власти у вези са овом ситуацијом су се показале као ефикасне и правовремене, ублажен је економски пад, али ризици постоје и даље, истакао је руски председник.

„Знамо да је у неким земљама та цифра (средстава усмерених на подршку националних економија) изгледа јаче, али донете одлуке су се показале, уверен сам, као правовремене и прилично ефикасне. Према мом мишљењу, а то је најважније, успели смо да знатно ублажимо последице епидемије по домаћу привреду. Њен пад је мањи него у неким другим земљама света, и то одлично знате. Ипак, ризици и даље постоје“, истакао је Путин.
Руски председник је истакао и да су власти успеле да очувају макроекономску стабилност и да не дозволе да инфлација драстично скочи, без обзира на све тешкоће.

„На тој основи ћемо планирати и будуће кораке, консолидовати напоре државе и пословних кругова с циљем да се превазиђе пад и да се национална економија врати на курс раста“, закључио је Путин.

Ако избори у САД буду тесни, земљи прети хаос Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА