Најновије

ВУЛИН: Веслију Кларку је боље да моли за опроштај

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да би бивши командант НАТО у време бомбардовања Србије Весли Кларк требало да моли за опроштај, а не да Србима говори шта да раде и ко су им пријатељи.

Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

Вулин је поручио да "Срби сами бирају своје пријатеље, а непријатељи се сами покажу и препознају".

- Ако неко и помисли да је време да заборавимо НАТО агресију, брзо ће напустити ту мисао чим се појави Весли Кларк - рекао је Вулин, реагујући на Кларкову тврдњу да је Вашингтонски споразум користан ако смањи утицај Русије и Кине у региону.

Вулин је додао рекао да би "командант агресије" у којој су убијене трогодишња Милица Ракић и једанаестомјесечна Бојана Тошовић прво требало да моли за опроштај.

Он је напоменуо и да су Русија и Кина пријатељи Србије и да никада нису условљавале, ни бомбардовале Србију, нити је стављале под санкције.

- Русија је део наше историје, али и земља и народ са којима хоћемо да делимо и будућност - рекао је Вулин за "Вечерње новости".

Он сматра да је Србија била сигурнија и јача кад год је и Русија била моћна, а да са Кином дели исте вредности, искрено поштовање и пуно заједничких привредних активности.

Шта је Кустурица рекао о Косову, прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА