Најновије

Maндић: Експертска Влада ће трајати највише годину дана

Мандатар Здравко Кривокапић је, на данашњем састанку са лидерима победничких коалиција, понудио да експертска влада траје од 200 дана до највише годину, а треба да припреми прве фер и слободне изборе, каже један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Мандић је, у емисији "Аргументи" РТЦГ, поручио да се на данашњи дан, представници нове већине у парламенту и мандатар, из обавезе према преминулом митрополиту Амфилохију, нису могли састати, а да не постигну неки договор.

"Поносан сам што смо успјели да нађемо неко рјешење које ће омогућити да Црна Гора добије Владу. То рјешење није онако како смо замишљали ми из ДФ-а, али је важно да грађани знају да ће ускоро бити конституисана Влада, да ће бити састављена од 12 министарстава и мандатара као предсједника. Министри ће бити нестраначке личности, неће припадати ниједној странци", рекао је Мандић.

По предлогу мандатара, Влада ће имати само премијера, док неће бити потпредседника.

"Влада ће бити прелазна, реформска и мандатар је предложио да траје 200 дана, или највише годину, а треба да припреми прве фер и слободне изборе", каже Мандић.

Таква Влада ће, како наводи, имати подршку ДФ-а.

"Онда се иде на нове парламентарне изборе, јер ћемо имати амбијент у којем ће свакако сви моћи слободно да се изјасне", казао је Мандић.

Мандић је, на почетку емисије, казао да верујући народ тражи од актуелне Владе да прогласи Дан жалости поводом смрти митрополита Амфилохија јер се, како наводи, Црна Гора опрашта од једног од својих највећих синова.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА