Најновије

СТРАВИЧНА ДИМЕНЗИЈА ПАНДЕМИЈЕ: Корона је постала метафора побједе зла над добрим.

Највећи део умрлих са короном били су стари људи, што је знатно растеретило фондове за здравство и за низ социјалних давања.

Емил Влајки (Фото: Правда)

Пише: Емил Влајки

С обзиром на то да сам још увијек нормалан, фрапирала ме сљедећа ствар. У најразвијенијим земљама свијета у којима је здравствена заштита, и читава пратећа инфраструктура, на највишем могућем нивоу, умрло је, наводно због короне, на стотине тисућа људи, док је у многим, мање развијеним земљама тај број био десет и више пута мањи. Нитко се томе није зачудио!? Објашњење од стране “господара планете” било је демагошко а, наизглед, наивно: “Нисмо се снашли”.

Оваква тврдња долази од оних који су, у сваком погледу, најразвијенији, који владају свијетом, који држе три четвртине земаља свијета у дужничком ропству, који се јако добро сналазе у бомбардирањима “непослушних”, у уништавању њихових економија, у успостављању марионетских режима, долази од оних који предњаче у научним и свемирским истраживањима, који тврде да су шампиони демокрације, и да не набрајам. До сада нису исказали ни трунке наивности када се радило о њиховим интересима.

Ја сам, међутим, не обазирући се на интерпретације, узимао у обзир оне чињенице које нитко не може оспорити. Највећи дио умрлих са короном били су стари људи, што је знатно растеретило фондове за здравство и за низ социјалних давања.

“Спасиоци” су владари

Најбоља илустрација реченог су САД, гдје око 90% социјалног осигурања иде старијима од 65 година. (“Неарлy  90% оф социал инсуранце паyмнетс го то пеопле wхо аре 65+.”) С друге стране је 180.000 Американаца умрло са/због тог вируса. Умрли су имали у просјеку 78 година. (“Медиан децедент аге wас 78 yеарс – интерqуартиле ранге = 67-87 yеарс”).

Поред помора стотина тисућа људи, уништене су привреде многих земаља, а њихови “спасиоци” ће поново бити они исти који владају свјетском економијом. Коначно, становништво које је короном преплашено “до костију”, изгубило је, плашећи се болести, сваку критичку свијест и дозволило да ауторитаризам, у различитим формама, завлада њиховим животима. Недавно сам једном сјајном новинару, који ради за више портала, предложио да ове моје ставове изразим у облику интервјуа који би он водио. Његов одговор је био:

- Емиле, то би била добра ствар у идеалном свијету. У реалном свијету, ја радим за послодавца који вјерује само у идиотска “политички коректна” тумачења феномена короне и труди се да бар за промил допринесе “инфодемији”.

Дјеловање ових злочинаца се наставља. Улили су страх у кости народу, па је дошло вријеме да од тога профитирају. Ужурбано праве вакцину у својим лабораторијама која ће им донијети милијарде профита. Да, али треба је продати. Бил Гејтс је изразио тешку забринутост: “Најтеже ће бити натјерати људе да се вакцинирају!”

Тим поводом, идеолошки рат између научника и њихових институција досегао је забрињавајуће размјере, а примјер Италије је у том погледу релевантан. Погледајмо:

А. Претходно изнесени ставови

У Италији, гдје је преко 98% умрлих имало око осамдесет година. Савјетник за здравље у влади те земље и члан Извршног одбора Свјетске здравствене организације, професор Ричарди, каже:

(29. ожујак 2020)

- Од 100 особа које се заразе вирусом корона, 80 њих оздрави спонтано, док 15 посто обољелих има озбиљније проблеме, а пет посто тешке проблеме.

Такођер, наглашава да је само код малог броја пацијената - око два посто, корона била једини узрок смрти, а да су код већине то биле друге патологије које су биле у току, док је корона била додатни окидач. Људи, тврди он, умиру СА вирусом корона, а не ЗБОГ вируса корона. Слично тврди и члан Заступничког дома парламента Републике Италије Виторио Сгарби.

Поштено и храбро, ДА, АЛИ ВАКЦИНА УБРЗО СТИЖЕ НА ТРЖИШТЕ; како ће се продати ако људи, највећим дијелом, не умиру од короне?! Рјешење је једноставно. Стручњаци и ауторитети који су изјављивали већ цитирано, морали су се ушутјети пред државним здравственим институцијама које су, неколико мјесеци касније, почеле објављивати супротно мишљење!

Б. Став институција

(17. српањ 2020)

“Студија коју су у Италији објавили Здравствени институт ИСС и Национални завод за статистику (ИСТАТ) показује да је вирус корона директан узрок смрти код 89 посто талијанских жртава у пандемији вируса корона. Узорак анализираних смртних случајева био је 4.942.” Са 2% смртности, прешло се на 90% смртности! Зашто се нитко од новинара “није сјетио” да упита претходно цитиране званичнике да ли још увијек стоје на позицији да директно од короне умире свега 2-3% особа? За 90% људи се евентуална зараженост короном третира, метафорички и стварно, “парацетамолом”.

“Финска је у коловозу 2020. године најавила да ће ограничити продају неких лијекова међу којима је и 'парацетамол', како би се на тај начин осигурале довољне залихе уколико би дошло до новог таласа епидемије вируса корона!”

Који су стварни домети заразе короном, показује и једна француска научна студија, на основи 105.000 заражених, која каже слиједеће:

1. Млади заражени короном, од 10-19 година, само 21% њих исказује симптоме; када се ради о онима од 70 и више година - симптоме исказује 69% њих.

2. Научници тврде да 80% заражених короном нема никаквих проблема, 15% озбиљнијих проблема, 5% тешких проблема: Половица од тих 5% рискира смрт.

3. На 105 заражених, смртност је била око 20%, средња вриједност умрлих у Француској је 84 године! Свега 3% умрлих је имало мање од 65 година! Свега 3 (три) умрле особе су биле испод 18 година!)

4. Постотак смртности од короне је свега 2-3% виши од смртности од грипе.

5. Са педесет година и ниже има мање од 5% хоспитализираних особа због изражених симптома у односу на оне који имају од 70-79 година, од којих се 24% болнички лијечи због изражених симптома. Од особа са 40 година и ниже, мање од 5% хоспитализираних је требало интензивну његу, насупрот 27% оних од 60 година и 43% од 70 година и више.

6. Они испод 45 година који болују од астме (у В. Британији, 4,3 милијуна) или имају неке друге кроничне болести (21% од 25-45 година), могу имати потешкоћа уколико су заражени короном.

Додајмо овоме сљедећу изјаву (28.08.2020).

“Ђорђо Пали, угледни свјетски виролог са Универзитета у Падови, казао је да је пуно заражених који, међутим, нису и болесни, односно немају симптоме. Смртност од короне је три и по посто, каже Пали али на потврђеним случајевима заразе. То јесте већа смртност од грипе, али против ње већ јако дуго имамо и вакцину, што треба узети у обзир.

Застрашивање

У 90 посто случајева од короне умиру старији од 90 година. Пошто овакви подаци не одговарају фармацеутским компанијама - замислимо, на примјер, да 80% људи не жели да се вакцинира - оне су “стимулирале” лијечнике и медије да причају како се, у ствари, нова корона преноси зраком, како је смртоносна за све те, према томе, нитко од ње није изузет.

Успоредо са, наводно, “масовном погибијом младих”, медији се утркују да “обавјештавају” народ колико има нових “коронаша” и колико њих умире “из часа у час”. Добива се утисак да је корона једини узрок смрти у свијету. Кампања је толико интензивна да мора препасти највећи дио људи који ће нагрнути да се вакцинирају.

Медијско застрашивање становништва које наводи на вакцинацију је “маштовито”:

“Први случајеви пацијената који су се поновно заразили, након што су патили од короне, забиљежени су у Хонгконгу и САД. Ови налази сугерирају да ће се људи можда требати цијепити сваке године, чак и они који су пребољели заразу вирусом.”

Или

“ПРОЦУРИО ТАЈНИ ИЗВЈЕШТАЈ БРИТАНСКЕ ВЛАДЕ! Очекују да корона направи помор у зимским мјесецима 2021. године! Ове цифре су невјеројатне! Нових 80.000 мртвих!”

Или

 “О томе колико траје имунитет на вирус корона, научници тврде да се ради о свега четири мјесеца код више од 90 посто излијечених пацијената од 'ковида 19' (Неw Енгланд Јоурнал оф Медицине, 02.09.2020). Може ли им се вјеровати?”

Ово насиље над ријечју и свијешћу с циљем стјецања профита има своју другу - стравичну - димензију. Власти су, у појединим земљама и супернационалним заједницама, схватиле да им нису више потребне старе методе подјармљивања. Сада им је довољно да, на примјер, с времена на вријеме пусте из лабораторија неки нови вирус или неки његов нови, мутирани сој, па да толико испрепадају људе да не мисле више ни на што друго, осим на спасавање голог живота.

У потврду тога:

 - Свијет се мора боље припремити за сљедећу пандемију - изјавио је генерални директор Свјетске здравствене организације (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус (07.09.2020)!

На основу реченог, намеће ми се сљедећи закључак:

Несавјесни научници су, по жељи десничарских моћних политичких и економских актера, генетским манипулацијама “обогатили” стару корону ХИВ-елементима, и пустили нови вирус да се рашири по свијету. Тако је, због већ присутног смањеног имунитета услијед различитих кроничних болести, умрло на стотине тисућа људи, првенствено старијих од 65 година.

Највећи број умрлих био је у најразвијенијим земљама свијета, гдје се с времена на вријеме истицало како популација све више стари! Тко може вјеровати да је природа створила вирус који је први пут у повијести човјечанства СЕЛЕКТИВАН, који, посредно, убија, највећим дијелом, старију популацију?!

Коначно, у овом часу (рујан, 2020. године) чини се да су они који су лабораторијски произвели Сарс-Ков-2 умјетно повећали могућност ширења заразе на све доби.

Овакви научници и њихови наредбодавци су добро знали што раде, починивши геноцид. Коначна замисао им је:

 - “Подмлађивање” помором остарјеле популације у земљама благостања;

- Производња страха непрекидним измишљањем нових, лабораторијских вируса уз помоћ генетичких манипулација и нанотехнологије;

- Чиповање популације као средства за контролу свакога и свих;

- Стварање “расе супермена” насилном редукцијом свјетског “сувишног” становништва од барем милијарду људи.

Шта ће бити са новим Законо, о пореклу имовине у Црној Гори, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Глас Српске

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА