Најновије

АСАД СЕ ОБРАТИО ЦЕЛОМ СВЕТУ: Ништа нисте схватили, он стоји иза рата

Сиријски председник Башар Ал Асад назвао је турског председника Тајипа Реџепа Ердогана главним подстрекачем и иницијатором сукоба у Нагорно Карабаху.

Асад (Фото: РИА)

Сукоб који је избио на спорној територији Азербејџана и Јерменије данас је ушао у десети дан, а крај ратним дејствима се ни не назире. У позадини сукоба стоји интерес великих сила, како то обично бива, а овога пута на супротним странама су Русија и Турска. Руси су уз јермене, а Турци уз Азербејџанце.

Али, не остаје само на томе. ИНтереси се шире и у игру су укључени и Иран, али и Сирија, која од рата подржава Русију која јој пружа огромну војну помоћ. Реч је наравно о "званичној" Сирији, односно о Барашру Ал Асаду.

И он се неколико пута огласио о сукобу у НАгорно карабаху, а у последњој је оптужио Ердогана да је главни подстрекач и изазивач сукоба у Нагорно Карабаху.

"Хајде да будемо прецизно јасни, Ердоган је подржавао терористе у Сирији, подржавао је и подржава терористе у Либији и главни је подстрекач и изазивач сукоба који траје између Азербејџана и Јерменије. Дакле, да сумирам, окарактериосао бих његово понашање као веома опасно, и то из много разлога", рекао је Асад.

Образлажући тај свој став, Асад је рекао да Ердоганово понашање утиче на целокупно "Муслиманско братство".

"С друге стане, зато што изазива ратове на различитим подручјима, како би скренуо пажњу турске јавности од онога шта ради у сопственој земљи", закључио је Асад.

Председник Русије се хитно огласио поводом ситуације у Нагорно-Карабаху. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА