Најновије

ЦРНА ГОРА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Кривокапић саопштио одлуку!

Кандидат за мандатара три победничке коалиције Здравко Кривокапић води интензивне раговоре о формирању нове владе, а са представницима мањинских странака ће, каже, разговарати када његов мандат буде озваничен.

Здравко Кривокапић. (Фото: Јутјуб)

Кривокапић је у изјави за подгорички Дан најавио посету реису и надбискупу, јер, како каже, као православац поштује и друге вере.

- То ми је веома важно. Што се тиче разговора са политичким представницима, ти разговори већ трају на неком нивоу и динамиком која је дефинисана, и надам се да ће они што пре дати резултате. Сви знамо да има појединаца који сматрају да не треба да разговарамо пре него што и званично постанем мандатар, и ја то поштујем - рекао је Кривокапић.

Што се тиче разговора са мањинским партијама, он би, каже, желео да у суштини имају принципе и начин како ће доћи до прерасподеле.

- Јер ове три коалиције имају обавезу да националне партије укључе у све то, али да видимо прво те стартне позиције које ћемо испоштовати, а да се, наравно, уважи и све што је могуће у делу поштовања захтева националних мањина, односно странака које их заступају - казао је Кривокапић.

Јуче је разговарао са функционером Уједињене Црне Горе Гораном Даниловићем, председником Праве Црне Горе Марком Милачићем и председником Радничке партије Максимом Вучинићем.

Са њима је, како је саопштио, једногласно усаглашено да чим при треба формирати владу, односно да нема много чекања кад се већ за то створе и формалне прилике.

Усагласили су, каже, да визија нове владе мора да буде отклон од постојеће, борба против корупције и криминала, поштовање владавине права и све оно што у суштини представља елементе споразума који је потписан након избора.

Рок који председник државе Мило Ђукановић Кривокапићу да мандат за сатав нове владе је 23. октобар, односно 30 дана од конститутивне седнице парламента.

Хамас ракетирао Израел, брзо је стигао бруталан одговор Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА