Најновије

Дритан се осилио па поставља услове: Спорни закон неће бити укинут, али ће бити измењен и ту је тачка!

Људи који треба да се договоре око Закона о слободи вероисповести су се већ све договорили, то ће бити решено за пет минута, биће избачени сви спорни чланови, што је у интересу свих, па и цркве, рекао је лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Закон ће бити промењен, каже лидер покрета УРА, јер је то процедурално најкраћи пут.

„Ако бисмо ишли у нови закон, изгубили бисмо годину дана. То би значило да морају да се окупе све верске заједнице, да седну заједно и договоре се, да се формирају експертски тимови и да пишу нови документ. То би потрајало више од годину дана. Овако ћемо овај постојећи закон променити, па ако буде незадовољних, онда нека пиши нови. Овај Закон није уопште лош, само садржи спорне чланове, које ћемо избацити. Постоје четири спорна члана која се тичу имовине, а све остало је о неким регистрацијама и стварима које су небитне“, каже Абазовић за портал Нова.

Спекулисало се и да је сукоб између покрета УРА и дела коалиције За будућност Црне Горе избио, не због закона, већ због ресора безбедности над којим и једни и други желе надлежност.

Поводом поделе ресора, он каже да не жели да одговора на медијске написе и да се препуцава.

„Потпуно је сада небитно коју ћу ја функцију добити, они којима су само функције битне нека се задовољавају титулама. Треба што пре формирати владу и то је сада једино важно“, нагласио је Абазовић.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић је упутио позив на консултације о мандатару за састав Владе Црне Горе, носиоцима листа коалиција: „За будућност Црне Горе“ Здравку Кривокапићу, „Мир је наша нација“ Алекси Бечићу и „Црно на бијело“ Дритану Абазовићу, чије су листе, након конститутивне седнице одржане 23. септембра 2020. доставиле предлог за мандатара, са потписима од 41 посланика.

Термин предвиђен за консултације је четвртак, 8. октобар у 11 сати, а након консултација, председник ће предлог, у складу са Уставом, доставити Скупштини Црне Горе, преносе Vijesti.ba.

Амфилохије добио корону. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА