Најновије

УЗБУНА У СТЕПАНАКЕРТУ: Кренула нова офанзива, азербејџанска војска се муњевито пробија из правца југа!

Портпарол јерменског Министарства одбране Артсрон Хованисијан саопштио је да је Азербејџан започео велику офанзиву у јужном региону Нагорно-Карабаха уз употребу резервних снага и опреме.

Азербејџанска војска (Фото: mod.gov.az)

- Према одбрамбеним снагама Карабаха, јуче поподне азербејџанске оружане снаге покренуле су офанзиву великих размера у јужном правцу контактне линије, шаљући резервне снаге и велику количину војне опреме у битку - објавио је Хованисијан на Твитеру.

Азербејџански медији су од тада извештавали о напретку у јужном региону Карабаха, упркос недостатку снимака који би поткрепили те тврдње.

27. септембра обновљени су војни сукоби између Јерменије и Азербејџана и азербејџански председник Илхам Алијев одобрио је увођење ратног стања у бројним градовима и регионима републике и полицијски час, а најављена је и делимична мобилизација.

Пре овога, Јерменија је прогласила ратно стање и општу мобилизацију.

Портпарол лидера Нагорно-Карабаха Грам Богосијан објавио је да је председник Републике Нагорно-Карабах Араик Арутиунијан прогласио ратно стање и општу мобилизацију за старије од 18 година.

Низ земаља, укључујући Русију и Француску, позвале су стране у сукобу да покажу уздржаност.

Руски председник Владимир Путин и јерменски премијер Никол Пашињан такође су прошле недеље одржали телефонски разговор током којег су указали на значај улагања свих напора да се спречи ескалација у Карабаху.

Азербејџан оптужен да користи забрањено оружје од кога се гинуло и у Југославији 1999.! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА