Најновије

ХАОС НА УЛИЦАМА ШПАНИЈЕ: Протести због мера уведених због пандемије! (ВИДЕО)

У Шпанији се одржавају протести против рестрикција уведених због пандемије коронавируса, али су се претворили у сасвим нешто друго, обиље насиља и криминала.

Протести у Шпанији. (Фото: Твитер Видео)

Демонстранти су током ноћи запалили контејнере са смећем те су поставили барикаде на саобраћајници Гран Виа у Мадриду, а разбили су и неколико излога продавница у центру града.

Када је полиција покушала окончати незаконито окупљање, демонстранти су почели бацати камење и бакље. Полиција је узвратила гуменим мецима након чега су демонстранти побегли у оближње улице.

У Барселони су демонстрани такође гађали полицију камењем друге ноћи протеста против рестрикција. Регионална влада у Каталонији је одобрила нови пакет мера ове седмице, укључујући забрану напуштања дистриката током викенда.

До сукоба је дошло и у шпанском граду Логорну где су демонстранти палили контејнере, разбијали прозоре и пљачкали продавнице.

Протеста је било и у Гранади, Малаги и Билбау.

Шпански премијер Педро Санчес је апеловао на Шпанце да покажу стрпљење и мир, а осудио је насилно и ирационално понашање "мањине".

Шпански парламент је одобрио шестомесечно продужење ванредног стања те је дао више овлашћења регионалним властима у сврху борбе против другог таласа коронавируса. Ванредно стање у Шпанији ће трајати до 8. маја, али постоји могућност укидања 9. марта зависно од ситуацији.

Регионалне владе могу контролисати слободу кретања и вријеме полицијског сата без компликованих процедура у парламенту. Многе регије су повећале рестрикције које укључују полицијски сат током ноћи, карантин и рестрикције путовања.

Овако aмерички медији пишу о пакленој руској фрегати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА