Најновије

С. МАКЕДОНИЈА ПОСЛАЛА ВОЈСКУ НА КОСМЕТ: Појачавају НАТО мисију

Први контингент војске Северне Македоније данас је отпутовао за Косово и Метохију, где ће учествовати у мисији Кфора, саопштило је Министарство одбране те земље, преноси МИА.

Македонска војска (Фото: Мин истарство одбране С. Македоније)

Контингент од 44 припадника је прва мисија војске Северне Македоније од како је та земља постала 30. чланица НАТО-а.

Према наводима министарства, учешће припадника македонске војске у мисији Кфора на Косову наставиће да се повећава 2021. године.

Министарство одбране наводи да, учествовањем у мисији Кфора на КиМ, Северна Македонија заузима место у НАТО-у као "земља мира, безбедности и стабилности на Балкану".

Како додаје, план је да се од следеће ротације повећа број војника у мисији Кфора на више од 60, а од лета наредне године, "заједно са нашим дугогодишњим партнером - америчком националном гардом Вермота, ван успостављених ротација, допринесе за период од девет месеци са више од 100 припаднике војске".

Министарка одбране Северне Македоније Радмила Шекеринска навела је на Фејсбуку да ће први македонски контигент од 44 припадника војске из касарне у Тетову у наредних шест месеци радити као штабни официри у команди Кфора у Приштини и обезбеђивати регионални команду "Кфор-Запад".

На свечаности поводом слања војске, пре две недеље, присуствовали су председник Стево Пендаровски, премијер Зоран Заев и министарка одбране Радмила Шекеринска.

Како војска Карабаха хвата џихадисте, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА