Најновије

ВИКИНЗИ СТИЖУ: Војска из Скандинавије креће у Карабах

Америчке власти раде на питању распоређивања мировних снага из скандинавских земаља у Нагорно-Карабаху, рекао је Роберт О'Брајен, помоћник шефа Беле куће за националну безбедност.

Шведска војска (Фото: Министарство одбране Шведске)

Обраћајући се представницима јерменске дијаспоре у Лос Анђелесу, он је изјавио да је свака врста посредовања или одржавања мира од стране Турске неуспешна иницијатива за Сједињене Државе, као и за Јерменију.

Према његовим речима, зараћене стране треба да се договоре о распоређивању скандинавских мировних снага.

„Радимо са владама скандинавских земаља на питању формирања мировних снага које би могле бити распоређене у региону ради одржавања примирја“, цитира О'Брајена ТАСС.

Нагласио је да је тешко замислити трајни споразум о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху без учешћа мултинационалних мировних снага или посматрача. Истовремено, О'Брајен је истакао да било која врста оружаних мировних снага не би требало да укључује копредседавајуће ОЕБС-ове групе из Минска, укључујући Сједињене Државе и суседне државе.

Раније је јерменски премијер Никол Пашињан послао писмо руском председнику Владимиру Путину са захтевом да подржи Јерменију на основу Споразума о пријатељству, сарадњи и узајамној помоћи. Писмо говори о премештању терориста са Блиског истока у зону сукоба у Карабаху и задирању у територију Јерменије.

Руско Министарство спољних послова одговорило је да ће Москва пружити Јеревану сву потребну помоћ ако се сукоби пребаце директно на територију Јерменије.

Говорећи прошле недеље на пленарној седници дискусионог клуба Валдај, Владимир Путин позвао је на моментални прекид ватре у Карабаху.

Као што знамо, споразуми о прекиду ватре најављивани су три пута, али сваки пут су прекршени готово одмах.

Који је главни циљ џихадиста са Блиског Истока у Карабаху, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА