Најновије

БАЈДЕН ШАЉЕ ТРАМПА НА ДУГУ РОБИЈУ: Демократе хапсе председника уколико не уради ово!

Демократе спремне на све само да преузму власт. Да би осигурали пролаз Џозефу Бајдену до Беле куће, отишли су толико далеко да су уценили актуелног председника Америке.

Бајден (Фото: Јутјуб)

Све афере у којим се Трамп помиње сада су активиране и спремне да се искористе против легитимног председника Америка.

Једини циљ је да се Трамп натера да мирно преда власт. Од шефа Беле куће се захтева да спусти лопту, да попусти пред притисцима и прихвати да су намештени резултати и покрадени гласови реалност. Уколико не поступи по овом захтеву, Трампа, али и људе с којима је блиско сарађивао, чека дуга робија.

Будући да држи целу администрацију некадашње власти, али и обавештајно безбедносне структуре, Бајден би могао и да ухапси Трампа ако му не преда власт, а како предвиђају аналитичари, управо због тога ће Трамп мирним путем решити да одустане од борбе и преусмери снаге на следеће изборе.

Лаке манипулације

Дејан Милетић, директора Центра за проучавање глобализације, објашњава да су људи из врха државе коловође различитих корпорација и раде првенствено за сопствене интересе, због тога су и подложни различитим малверзацијама, уценама, али и променама страна.

- Могуће је утицати на разне људе из сенке, који су у самом врху и у републиканској странци, а који су направили неку врсту консензуса са финансијерима демократске партије и свима који су се осетили угроженим Трамповим начином вођења државе. То су управо они који обављају често ствари у корист приватних система и коропорација пре него у корист државе. Зато је Трампова позиција знатно отежана и у овом случају се стиче утисак да Трамп неће имати довољно система које би могао да искористи како би се одупро томе. Чуди чињеница да Трамп није имао у виду оружане снаге приликом оваквих дешавања - наводи Милетић.

Да неће бити потребе за државним или војним ударом, сматра новинарка Љиљана Смајловић:

- Доналд Трамп ће мирно и без икаквих војних удара и силе отићи са власти, а то што он тражи поновно пребројавање гласова грађана и правне могућности и што говори да су избори покрадени, то је његово право.

Божидар Спасић, некадашњи оперативац Службе безбедности сматра да је ствар око избора отишла предалеко. Како истиче, Трамп је, као искусан бизнисмен, проценио да је боље да спусти лопту и избегне хапшење и, уместо даље конфронтације, наредне четири године ради на новој кампањи.

- Трамп је суштински бизнисмен, он је мислио да је политика бизнис и ту је улазио преко посредника и у додатне бизнисе је улазио као председник и није немогуће да је увећао богатство на тај начин. У овом моменту страсти су напете, али нико није спреман за још један обрачун. Трампу не одговара нека даља компромитација јер је већ данас кренуо да се припрема за изборе 2024. године и врло вероватно је да из тих разлога прави дугорочан план и нема интереса да ситуацију компликује - уверен је Спасић.

Списак уцена

1. Истрага због пореза

Месец дана уочи председничких избора објављено је да Трамп у последњих 10 година није плаћао порез на доходак. Медији су тада пренели и да пореска служба САД од 2011. спроводи истрагу с циљем да се утврди да ли је Трамп без основа добио готово 73 милиона долара на име повраћаја пореза. Трамп је навео да је то чиста лаж, да плаћа порез, али да га пореска служба веома лоше третира.

2. Мешање Русије у изборе

Извештај Сената је указивао на то да се Русија током 2016. мешала у америчке изборе посредством свих друштвених мрежа и објављивањем лажних садржаја. У извештају је тад наведено да су све поруке јасно користиле Републиканској странци, а посебно Доналду Трампу.

3. Притисак на Украјину

Амерички дипломата у Кијеву је сведочио да је Трамп лично вршио притисак на Украјину да спроведе истрагу против бившег потпредседника Џозефа Бајдена и његовог сина Хантера. Наводно, Трамп је од украјинског председника Владимира Зеленског тражио услугу и предложио да Украјина спроведе истрагу против Бајдена и његовог сина.

4. Секс-скандал

Џефри Епстајн, некада истакнути финансијер и милијардер, био је ухапшен због педофилије и подвођења, а на великом списку његових пословних, правних и политичких савезника нашао се и Доналд Трамп. Александер Акоста, министар рада у влади Доналда Трампа, био је тужилац у јужном округу Флориде 2008. и надгледао је групу адвоката која је осмислила Епстајнов споразум, који га је те године спасао затвора. Трамп се након поновног хапшења Епстајна 2019. оградио и рекао да с њим није комуницирао последњих 15 година.

5. Коронавирус

Многи су Трампу приписали лошу организацију у борби са коронавирусом, чак су га окривили и за незапосленост и оптужили за умирање великог броја људи у Америци управо од последица заражавања овим вирусом. Како то виде стручњаци и политиколози, управо је корона била највећи камен спотицања овом председничком кандидату.

Шта се стварно дешава у Јерменији и Азербејџану прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА