Најновије

ИРАН ПРУЖА РУКУ АМЕРИЦИ: Рохани спреман на сарадњу са Бајденом

Ирански председник Хасан Рохани изјавио је данас да је спреман да сарађује са изабраним председником САД Џозефом Бајденом.

Хасан Рохани (Фото: Јутјуб)

- Наш циљ је да уклонимо терет америчких санкција са рамена иранског становништва. Овај циљ је у складу са националним интересима - рекао је Рохани у говору који је преносила државна телевизија.

Он је додао да је Иран спреман за преговоре са САД под условом да се Бајден врати споразуму из 2015. године о иранском нуклеарном програму и укине санкције које је увео актуелни амерички председник Доналд Трамп.

- Потребно је да урадимо све да вратимо своју земљу и народ у време од 2016. до 2017. године, после нуклеарног споразума, и да укинемо санкције које су уведене када је Иран бележио економски раст - рекао је Рохани.

Он је позвао своје противнике да не ометају реализацију ових циљева. Присталице тврде политике у Ирану противе се прозападној оријентацији Роханија и нуклеарном споразуму, а навијали су за победу Доналда Трампа на председничким изборима у САД, преноси агенција ДПА.

Трамп је повукао Америку из нуклеарног споразума 2018. године. Циљ овог договора је да Иран не направи атомску бомбу, а да заузврат буду укинуте међународне санцкије против ове земље.

Шта ће даље бити са Нагорно-Карабахом, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА