Најновије

Вучић плаши оболелима, а окупља људе и крши корона мере (ВИДЕО)

Обиласком треће смене изградње ковид болнице у Војном комплексу "Земун Економија" у Батајници, председник Србије Александар Вучић још једном је погазио мере Кризног штаба и није му први пут.

Вучић (Фото: predsednik.rs)

Суботу ноћ председник је, наиме, изабрао као идеално време да обиђе радове на изградњи нове ковид болнице. И да се овим поводом обрати новинарима.

На једном месту тако се нашла трећа смена радника, представници великог броја медијских кућа, што подразумева новинаре, фоторепортере, сниматеље, затим председник Вучић са пратећом свитом, министри одбране и здравља Небојша Стефановић и Златибор Лончар и њихова пратња, градоначелник Београда Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић, директор ЕПС Милорад Грчић, као и поприличан број војних лица који су присуствовали овом догађају.

Овог пута председник заиста није ништа отварао, као што је то недавно чинио са тржним центром “Галерија”, због чега је такође био мета критика. Вучић је сада обилазио радове. Као што је радио и месец дана раније и радиће опет за месец дана, када болницу буде отварао.

Навикнути на специфичан режим живота председника, који мало спава и пуно ради, можда и не би било чудно то што обилази радове по мраку и магли, да само неколико дана раније Кризни штаб није представио нови списак епидемиолошких мера, којима се забрањује окупљање више од пет особа.

Окупљање до пет особа 

Нова министарка и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић лично је појаснила шта то тачно значи.

“Забрана окупљање на јавним манифестацијама означава различите врсте прослава, конгреса, семинара. У таквим срединама може, али под обавезом да се обезбеди четири метра квадратна по особи у просторији, што значи да је удаљеност између особа два метра”, изјавила је Кисић Тепавчевић и додатно појаснила да овде није реч  препоруци, већ ће ова мера бити регулисана законом, што значи кажњива.

С обзиром да овом приликом није поштована одредба о четири квадратна метра по особи, што потврђују и фотографије, јасно је да је мера Кризног штаба прекршена.

Вучић: Најгори дан по броју оболелих

Иако је председник на почетку свог обраћања новинарима грађане заплашио податком да ће само тог дана у Србији вероватно бити више од 3.000 оболелих и да ће то бити најгори дан до сада по броју оболелих од коронавируса.

“До 22 сата имамо 1.500 људи који су заражени короном, а сутра ће их бити 3.000 и преко тога”, рекао је Вучић и додатно упозорио људе да поштују мере.

Он је апеловао на грађане да сачувају животе и да не може више да слуша завереничке теорије како је то непостојећа болест.

“Имамо огроман број заражених, али срећом не толико бака и дека јер су они заражени. Сутра ће бити преко 3.000, бројеви су ужасни”, нагласио је Вучић, иако мере управо у том тренутку нису биле поштоване.

Слична ситуација је била и недавно на отварању тржног центра “Галерија”, када се у јавности доста полемисало управо о томе зашто се то ради усред новог таласа короне.

Број заражених корона вирусом у Србији расте, а др Кон открива да ли нас чека ванредно стање. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА