Најновије

ВУЧИЋ УПОРЕДИО КАРАБАХ СА КОСМЕТОМ: Жури му се до компромиса

Председник Србије Александар Вучиц́ изјавио је данас на прес-конференцији да је најбоље могуц́е решење косовског питања – да се исто постигне путем дијалога, и то што пре јер – у супротном, како је показао сукоб у Нагорно-Карабаху, замрзнути сукоб у случају „одмрзавања“ може да прерасте у праву катастрофу.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

„Сукоб у Нагорно Карабаху је показао како један замрзнути конфликт, кад га неко одмрзне, може да ескалира. Видело се да је свет, осим саопштењима, био мало заитересован да реагује. Видело се да је другачија подела карата у свету и да на крају крајева увек морате да рачунате на сопствене снаге. Зато ће Србија морати да јача економски, војно и на сваки други начин. За нас је најважнија порука мира, дијалога и жеље да наставимо разговоре са Приштином и да разумемо да је најбоље решење које се постиже дијалогом“, рекао је председник Вучић и додао да не треба деци да остављамо замрзнути конфликт, већ да морамо да нађемо компромисно решење.

Раније је српски лидер имао слична поређења и указивао на „апсолутну слабост“ међународне заједнице. Како је истакао, Србија је последњих година, уз помоц́ Русије, између осталог, озбиљно ојачала своју војску.

Како је азербејџански амбасадор увредио Русију, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Балканрус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА