Најновије

ДРАМА У СНС! Напредњак напао Кризни штаб!

За месец дана Владимир Ђукановић, један од највиђенијих људи у Српској напредној странци, три пута је ударио на Вучићев Кризни штаб. Не слаже се Ђука са мерама које предлажу Предраг Кон, Дарија Кисић Тепавчевић, Златибор Лончар, Срђан Јанковић и остали, што је у више наврата поручио на Твитеру.

Кризни штаб. (Фото: Влада Србије)

Први пут је Ђука ударио на Вучићев Кризни штаб 17. октобра, када је бурно реаговао након најаве Дарије Кисић Тепавчевић да ће ношење маски и на отвореном бити обавезно. Тада је један од главних јуришника лидера СНС жестоко оплео по Кризном штабу због те мере, истакавши да му не пада на памет да поштује ту меру.

Јасно је, дошло је до панике у Српској напредној странци тим поводом, па је Ђукановић ту исту објаву морао да брише са Фејсбука.

На нови његов иступ није се дуго чекао, пошто се оглашавао онда када би Кон и друштво наговестили да би могло да дође до пооштрења мера. Тако се други пут огласио 28. октобра низом објава на Твитеру, где је истакао да се не слаже са Коновим мерама, те да се "чланови Кризног штаба ману ћорава посла око затварања угоститељских објеката".

Од тада је уследило затишје, ту и тамо се Ђука оглашавао, али никада тако оштро као што је то урадио данас. А повод је била изјава државног секретара за здравство Мирсада Ђерлека, који је навео да се разматра обавезно ношење маски на отвореном, поготово када је реч о пешачким зонама.

И то је испровоцирало посланика СНС, који је ударио на политизовани Кризни штаб.

- Господо из Кризног штаба, маните се малтретирања људи. Маску на отвореном нећу да носим и нема те силе да ме натерате. Прекините са суманутим предлозима о рестрикцијама, већ се усмерите ка томе како да код људи подигнете свест о опасности од ковида - написао је Ђукановић.

На ову објаву се надовезао и додао:

- Заиста, ако је једини изум Кризног штаба да све треба да се затвори, онда није ни требало да се формира Кризни штаб. То смо и сами знали. Сваки дан нам држе предавања о ковиду и сваки пут им је закључак - све затворити. Који је смисао таквог Кризног штаба - питао се Ђукановић.

Дакле, нема мира у Српској напредној странци, сукоби се нижу, па се само поставља питање на ком ће нивоу следећи пут да "букне"…

Сиријски шпијуни испоручили џихадисте "на тацни"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА