Најновије

КОРОНА-ФАШИЗАМ СВЕ ЈАЧИ! КОН ОПЕТ УЗНЕМИРИО СРБИЈУ: Хитна вакцинација биће расписана брзо!

"Имамо Национални институт за имунизацију то је ново тело које ће бити задужено и које ће расписати хитну вакцинацију. И то ће се врло брзо десити", рекао је данас епидемиолог Предраг Кон.

Предраг Кон. (Фото: Јутјуб)

Кон је рекао да не зна детаље око вакцине, али да она стиже пред крај године и да ће касније стизати у турама.

– Прво ће кренути имуназација лекара што је и најлогичније. После здравства иде војска и полиција и то је једино што знам да је за сада логично и приоритет. Али то је тек план, а Министарство здравља треба да распише имунизацију – објаснио је он.

Кон је открио и списак мера које је Кризни штаб предложио Влади, а како је истакао ове мере би ускоро требало да буду донете.

– Основно је да се све мере које су до сад донете поштују. Друго што смо предложили је да маске буду обавезне у затвореном простору, али и на отвореном простору посебно у пешачки зонама – каже Кон.

Кризни штаб предложио је и да објекти у којима долази до заражавања, а то су првенствено ноћни клубови не раде после 18 сати.

– Првенствено се мисли на ноћне клубове. То је орочена мера на две недеље. Орочена мера би подразумевала да се сагледа ефекат њен ефекат након две недеље – казао је Кон.

До сада необјављени снимак најкрвавије битке Карабаха! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА