Најновије

ПАКЛЕНИ ПЛАН БИЛА ГЕЈТСА! Милијардер жели да вакцина против короне стигне у ове земље!

Бил Гејтс и његова супруга Мелинда настављају енергично да промовишу вакцину против ковида-19. Њихова фондација ће уложити 70 милиона долара како би вакцина могла праведно да се дистрибуира по свету.

Бил Гејтс. (Фото: Јутјуб)

Пар је издвојио 50 милиона долара за COVAX, међународни пројект којим желе да осигурају да 92 земље с ниским и средњим дохотком имају приступ експерименталној вакцини, и 20 милиона долара за Коалицију за епидемиолошке иновације у стањима приправности (CEPI), која улаже у друге могуће кандидате за вакцину против коронавируса, пише РТ.

Оснивач Мајкрософта Бил Гејтс, који је изјавио како му је жеља да вакцину прими свих 7 милијарди људи на свету, недавно је казао како ће се вакцина друге генерације вероватно "лакше и јефтиније производити па имати бољу температурну стабилност".

Песимистичнији око брзог повратка у нормалу

Гејтс је постао и песимистичнији у погледу брзог повратка у нормалу. Јуче је навео како је "пред нама још дуг пут", мада је још прошлог месеца рекао да би "богатије земље могле да се врате у стање пре ковида-19 до краја 2021. године". То је потврдио и његов извршни директор фондације Марк Сузман рекавши да ће "за потпуно сузбијање ове пандемије требати највећи напор јавног здравства у историји".

Гејтсови критичари оптужили су фондацију да користи популацију трећег света као "лабораторијске пацове" како би експериментисала са недовољно истраженим вакцинама.

У Јужној Африци су се појавиле групе које протестују против клиничких испитивања које спроводи ГАВИ (Глобални савез за вакцине и имунизацију; заједнички пројект Фондације Гејтс, СЗО-а и Светске банке). Сврха ГАВИ-ја је рад на повећаној дистрибуцији вакцина у сиромашнијим земљама.

Путин упутио 20 авиона у Нагорно Карабах! Више о томе ОВДЕ.

Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА