Најновије

МИЛОВ РЕЖИМ СЕ МЕША У ФОРМИРАЊЕ НОВЕ ВЛАДЕ? Функционер ДФ-а послао поруку Кривокапићу!

Младен Микијељ, функционер Нове српске демократије и Демократског фронта послао јасну поруку мандатару на нову Владу Здравку Кривокапићу.

Мило Ђукановић. (Фото: predsjednik.me)

- Ми Будвани имамо један леп обичај да свако политичко дешавање које је наставак наших напора да се смени аутократски режим Мила Ђукановића, веома темељно продискутујемо у кругу слободних људи, и то баш оних који су се годинама отворено борили против диктатуре. Веома смо поносни што смо међу онима који су годинама пре других протјерали из нашег града осиону и бахату власт ДПС. Ништа мање поноса не осећамо и због тога што није било једног скупа, протеста и конкретне опозиционе акције изван наше општине, а да ми нисмо учествовали у њој. Дакле, борци били и такви остали. Сваком рекли што мислимо и никоме нисмо прећутали оно што смо мислили да јавно треба проговорити - каже Микијељ.

- Зато и сад нећемо ћутати када су у питању "наши", него желимо да позовемо мандатара Кривокапића да још једном преиспита одлуке које је сам доносио након избора. Ми сигурно нисмо гласали за поновно признање тзв. Косова, за уклањање тробојки, за химну Секуле Дрљевића и понижавање наших великих предака који су учествовали у ослободилачком рату или пробоју Солунског фронту.

- Неко други хоће да се поштују и величају само њихови, и да ону историју која припада њиховом братству, породици, селу, а ређе племену, свима другима наметну као једину исправну меру наше прошлости. Док, на пример, велике бокељске прегаоце, који су се вековима борили за слободу Боке, за чију љепоту и територију су се отимале највеће светске силе, а посебно оних 1500 наших предака,  јунака - добровољаца из Првог светског рата,  који су постали дио свјетске историје заједно са српском војском у којој су ратовали, хоће да прогласе издајницима и окупаторима - прича Микијељ.

- Што се тиче нас, то тако неће моћи, и у Боки сигурно неће проћи. Као што мислимо да је веома проблематичан предлог мандатара Кривокапића везано за састав нове Владе, а још сумњивије и понижавајуће звучи изненадно прокламовање министарске самосталности и најава формирања радних група за попуну важних мјеста по "дубини".

- Такво попуњавање "по дубини", искључује надлежне страначке органе владајућих структура, а хиљаде људи који се тамо налазе желе да се поштују и њихове одлуке, а они су доминатно изнели изборну победу и заслужују толико. Та досад невиђена врста политичке ароганције је последица не само неразумијевања функционисања политичког система него и непријатељског односа према свима онима који су се на организовани начин годинама борили против режима Мила Ђукановића.

Програмски и по саставу нова Влада је очигледно подешавана у складу са захтевима коалиције "Црно на Бијело". Само је још недостајало да се за члана Владе предложи некадашњи председник Позитивне Црне Горе Дарко Пајовић, па да осим програмског пресликавања штива те странке имамо и заступљено комплетно руководство те "лепе и доследне" опозиционе  фирме.

- Ту врсту чудног понашања доживљавам као покушај кажњавања свих опозиционих организација и појединаца који нису хтјели да ћуте, да служе режиму, чекају службени стан, да прихватају сваку режимску понуду напредовања на послу знајући да би тако могли и да ућаре нешто.

- Нама Будванима добро је познато како је Демократски фронт окупио опозиционе странке у коалициони савез "За будућност Црне Горе", и нема никакве тајне ко је ту за кога гарантовао, ко кога упознао, препоручио и довео.

- Ослањајући се на ријеч и част тих важних људи, ми смо много дали да би најзад проговорили и они који су тридесет година ћутали.

- Мислим да је прави тренутак да се сви подсетимо постигнутих договора, преузетих обавеза и да се запитамо да ли је ово што се дешава сада, баш то? - закључује Младен Микијељ.

Америка покреће нову акцију против Ирана? Више о томе ОВДЕ.

Извор: borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА