Најновије

"НЕ РАЗМИШЉАМО О ЗАБРАНИ КРЕТАЊА, АЛИ..." Ана Брнабић о новим мерама владе Србије

"Прихватила сам савет стручног дела Кризног штаба да уведемо још рестриктивније мере и Влада је данас на управо одржаној седници да ограничимо рад свега, пре свега угоститељских објеката, али и свега осталог - продавница, тржних центара... Свега осим апотека, пумпи, доставе хране, привреде која ради трећу смену... Њима ће бити ограничено радно време од 21.00 до 5.00 наредног дана", рекла је премијерка Ана Брнабић.

Ана Брнабић. (Фото: Влада Србије)

- Примена почиње од уторка 17. новембра до 1. децембра када ћемо одлучити да ли треба да се пооштравају или продужавају мере, али се надам да неће бити потребно. Следећа мера је забрана кретања, али нисмо за њу. Ако буде најнеопходније нисмо за то, знамо да је следећа мера, али мислим да ће данашња мера дати резултате - рекла је Ана Брнабић.

Подсетимо, од уторка у периоду од 21.00 до 5.00, неће моћи да ради ништа осим апотека, бензинских пумпи и сервиса који се баве кућном доставом хране, стоји у уредби Владе Србији о сузбијању короне која је донета на данашњој седници!

Ово су главне нове мере уведене на данашњем састанку.

Ово значи да ће бити ограничен рад и ноћних клубова који су претходних дана окупљали велики број људи, иако су чланови Кризног штаба упозоравали да су то највећи расадници инфекције.

- Почевши од 17. новембра до 1. децембра 2020. године, радно време угоститељских објеката, продавница, трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката, позоришта и биоскопа, приређивача посебних и класичних игара на срећу, изузев радог времена апотека, бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива и угоститељских и других објеката који врше доставу хране, ограничава се тако да ти објекти неће радити од 21 до 5.00 наредног дана - наводи се у уредби.

Ова уредба ступа на снагу сутра.

Како је истакла премијерка, она и министри су данас имали састанак са председником републике "како би заједно проценили ситуацију у односу на број заражених, тестираних, слободна места у болницама".

- Такође сам са председником анализирала економске резултате и ситуацију у привреди и како мере могу утицати на економију и поново смо у потпуности сложни да идемо сада са овим кораком и да видимо какве ће резултате дати ова рестрикција. Као што знате, изузетно ми је важно да то поновим грађанима, све време током борбе против коорна вируса смо се трудили да нађемо најбољи могући баланс између мера које ће заштити грађане и са друге стране заштити економију - додала је премијерка.

Американац развио српску тробојку и каже да за то има добар разлог! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА