Најновије

ЈОШ ЈЕДНА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОРОНЕ НА ПОМОЛУ: "Модерна" открила да јој је ефикасност 94,5 одсто!

У трци за вакцином против корона вируса остварен је још један велики успех, након што је америчка биотехнолошка компанија "Модерна" објавила импресивне резултате испитивања фазе 3.

Вакцина (Фото: pixabay. com)

Привремена анализа објављена у понедељак, открила је да "Модернина" вакцина кандидат показује ефикасност од 94,5 одсто, јављају страни медији.

Компанија је рекла да сада планира да се у наредним недељама обрати америчком регулатору, Управи за храну и лекове, за одобрење за хитну употребу.

Ово је друга америчка компанија која је у само седам дана избацила вакцину са великом ефикасносћу против Ковид-19, пре Модерне то је учинио Фајзер, чија је ефикасност нешто изнад 90 одсто.

Осим ефикасности, издваја се још једна битна ствар код Модернине вакцине - не захтева чување на екстремно ниским температурама, већ је стабилна на температурама од два до осам степени 30 дана, а шест месеци може да се чува на температури од минус 20.

Фајзерова вакцина мора бити чувана на минус 70, док руска Спутњик В, која је ефикасна 92 одсто, може да се чува на минус 18.

Модерна је до ових резултата стигла на основу тестирања 30.000 волонтера, а још чека да здравствено регулаторно тело САД дозволи употребу.

Свевидеће око примећено на Кавказу, будућност ратовања је стигла! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА