Најновије

ТРАМП ПЛАНИРА ДА НАПАДНЕ ИРАН?! На мети нуклеарна постројења, Техеран одговорио на гласине

Са још два месеца колико му је преостало у Белој кући, актуелни амерички председники Доналд Трамп двоумио се да ли да нападне иранска нуклеарна постројења.

Трамп (Фото: flickr. com)

Како Ројтерс сазнаје од добро упућених америчких званичника, председник САД је након консултација са најближим сарадницима на крају ипак одлучио да одустане од напада.

Трамп је сазвао састанак у Белој кући и консултовао се са својим саветницима за националну безбедност међу којима су били потпредседник САД Мајк Пенс, државни секретар Мајк Помпео, новоименовани секретар за одбрану Кристофер Милер и генерал Марк Мили, начелник здруженог генералштаба америчке војске.

Њујорк тајмсу је званично потврђено да је Трамп прихватио савете својих сарадника и одлучио да одустане од ове драматичне замисли због ризика од избијања сукоба ширих размера.

рански представник у УН Алиреза Миријусефи изјавио да је ирански нуклеарни програм намењен за цивилну употребу и нема војну сврху.

- Ипак, Иран је доказао да је способан да примени легитимна војна средства с циљем да спречи или узврати на сваку непромишљену авантуру било ког агресора - истакао је ирански амбасадор у УН Алиреза Миријусефи.

Ако не успу нове мере следи полицијски час и ношење маски на отвореном. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА