Потребни састојци:
4-5 комада пилећег филеа
Со, бибер
1 кашика маслиновог уља
1 шоља пилећег бујона
Нарибана корица и сок једног лимуна
¼ главице ситно насецканог црвеног лука
1 чен белог лука, ситно насецкан
2 кашике ситно насецканих листова мајчине душице
3 кашике павлаке за кување
2 кашике путера
Укључите рерну да се греје на 190 степени, а месо мало истањите тучком да буде једнаке дебљине. Зачините месо сољу и бибером. У већи тигањ сипајте уље и ставите на шпорет да се греје. Затим ставите месо и пржите 6-7 минута. Месо треба да добије лепу смеђу корицу.
Извадите месо на тањир и прекријте фолијом, а таву склоните са шпорета и сипајте бујон, лимунову корицу и сок, црвени лук, бели лук те мајчину душицу, вратите на шпорет да прокува и оставите да ври 10 минута, након тога смањите температуру и додајте путер и павлаку. На самом крају у сос додајте месо па све купа ставите да се загреје у рерни 5-10 минута. Пилетину сервирајте уз прилог по жељи.
Рецепт за њоке са пилетиноме прочитајте ОВДЕ.
Извор: Sallysbakingaddiction