Најновије

АБАЗОВИЋ ОБАРА ЗАКОН О СЛОБОДИ ВЕРОИСПОВЕСТИ: Експертска влада разбија концепт партијске државе

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић је за БХРТ рекао је потребно радити на повезаности региона како би грађани имали већи животни стандард, те да би тако и стопа национализма била мања.

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Осврнуо се и на Закон о слободи вероисповести, и истакао да нова Влада сматра да је закон потребан, али да он не сме бити дискриминаторски према било коме.

“Постојеће решење мора бити промењено, јер има неке вануставне норме. Не требамо дизати тензије и стварати непријатељство”, наглашава Абазовић и додаје да се земља не може одузимати никоме и да је то супротно темељним европским законима и праксама.

Он каже да ће се процес формирања нове Владе завршити до другог децембра и да је, и поред великог броја различитих мишљења, експертска влада нешто што је Црној Гори у овом тренутку веома потребно, као и да је то једини начин да се по први пут у историји разбије  концепт партијске државе.

Нагласио је да ће приоритети будуће владе бити сузбијање короне, корупције и организованог криминала, економска стабилизација и евро-интеграције.

Какав хаос је настао у Приштини, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА