Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) УН ПРИМЕТИЛЕ РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ У КАРАБАХУ: Ево ко их је починио

Мишел Бечелет, висока комесарка УН за људска права, приметила је знаке ратних злочина током сукоба у Нагорно-Карабаху, пише Ројтерс.

Нагорно-Карабах (Фото: Министарство одбране Азербејџана)

„Дубинска истрага видео снимака од стране медијских организација, у којој су, како се испоставило, азербејџанске трупе без суђења и истраге погубиле двојицу заробљених Јермена у војној униформи, откриле су уверљиве и дубоко узнемирујуће информације“, рекла је Бечелет, напомињући да би се то могло сматрати ратним злочином по Женевској конвенцији. Такође је позвала обе стране да зауставе нападе на цивилна подручја, школе и болнице и истакла да на друштвеним мрежама има много лажних информација.

Прошле недеље су се на друштвеним мрежама појавили видео снимци који су могли да прикажу ратне злочине почињене у Нагорно-Карабаху. Два видео снимка су посебно забележила тренутак када су Азербејџанци заробили два Јермена и, вероватно, тренутак њиховог погубљења.

Дана 31. октобра Роберт О'Брајен, саветник америчког председника за националну безбедност, рекао је да су Сједињене Државе одлучиле да разраде питање распоређивања мировних снага из скандинавских земаља у Нагорно-Карабаху. Према његовом мишљењу, тешко је замислити стварно решење проблема без учешћа међународних мировних снага или посматрача.

Како ракете уништавају ракетне системе, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА